Marginalerna var inte på KFUM:s sida

Lag som krigar i botten har sällan någon tur, och det gäller även för tjejerna i KFUM Trollhättan. – En tråkig förlust, den här matchen kunde vi vunnit, tyckte Ann Björklund, assisterande tränaren, efter 23-25 (13-12) mot H65 från Höör.

|

Trollhättan var vingklippt redan från början, och åkte till Höör med endast två avbytare. Efter uppvärmningen decimerat till en då Julia Bjerkesjö Dahlberg skadade ena tummen och sedan endast kunde medverka sporadiskt, som avlastning under korta perioder. – Men vi gjorde en jättebra match ändå, ledning i paus (13-12) och en bit in i andra halvlek, fortsätter Björklund, som coachade när Kristian Svennevid inte var på plats. Och faktum är att det var ovisst ända in till slutsignalen, målmässigt var det till exempel helt jämnt vid ställningen 21-21, och efter ­Mathilda Rosblads straffreducering (23-24) erövrade KFUM bollen. – Tyvärr tog vi ett för snabbt avslut där, sa Björklund. Det gav hemmalaget H65 möjlighet till ett sista anfall, och med bara tre sekunder kvar kom helt avgörande 25-23. – Vi hade ett jättebra försvarsspel, men 5-6 av deras mål kom där bollen gick via vårt försvar och i mål, när Amanda (Köster, målvakten) gått åt det andra hållet. Det var synd, vi hade en väldigt bra inställning. KFUM:s målskyttar: Mathilda Rosblad 6, Emma Kecevic 5, Sofia Adolfsson 4, Erica Karlsson 4, Linnea Barkman 3, Caroline Gedda. Fotnot: Nästa match spelar KFUM på lördag, hemma mot serieledande Kärra.