Fyra mål. Linnea Barkman var KFUM:s bästa målskytt i förlustmatchen borta mot Åhus. (Arkivbild).

Svag insats av KFUM-damerna

KFUM:s handbollsdamer har visat uppgående form efter jul- och nyårsuppehållet. Men lördagens insats borta mot Åhus var riktigt svag och det blev storstryk 27-16 (12-8).

|

– Helt klart en av våra sämre matcher den här säsongen, säger Kristian Svennevid, besviken tränare.

KFUM Trollhättans damer har närmat sig kvalstrecket efter tre segrar under januari. Förhoppningar fanns om en fjärde seger inför bortamatchen mot mittenlaget Åhus.

– Jag hade räknat med att vi skulle vara med och kriga om två poäng, men vi var egentligen inte där någon gång under matchen, analyserar Kristian Svennevid.

KFUM-damerna var i ledning vid ett tillfälle i matchen. Vid ställningen 1-0. Sedan var det hemmalaget som styrde händelserna och kontrollerade matchen.

I slutet av den första halvleken gick Åhus fram till en fyramålsledning. Det var ett försprång som höll sig till dess att det återstod en kvart av matchen.

Då ryckte Åhus, men så drabbades de av en utvisning och med tio minuter kvar fick KFUM-damernaen chans att komma in i matchen igen.

– Vi fick spela i 6 mot 5, men förlorade det tillfället med 0-3 i mål. Där gick matchen, säger Kristian Svennevid.

Ingen KFUM-spelare kom upp i någon högre standard. Förutom målvakten Amanda Köster.

– Utan henne hade det runnit iväg ännu mer, säger Svennevid.

KFUM Trollhättan tappade i och med förlusten mark till kvalstrecket. Det är fem poäng upp till Kroppskultur. Sju matcher återstår.