Där satt den igen! Tvåstad KIK hade all anledning att fira målen i hemmamötet mot IBF Borås. Det blev seger med osannolika 25-1! (Akrivbild).

Tvåstad KIK vann med 25-1!

Tvåstad KIK vann söndagens match i innebandyettan med osannolika 25-1.

|

Utklassning ärett understatement. Tvåstad KIK spelade ut Borås efter konstens alla regler i söndagens hemmamatch i Idrottshuset. Redan efter 10 minuters spel av den första perioden stod det 6-1.

– Vi förlorade seriefinalen mot Fristad senast och var rejält revanschsugna, säger Maria Olsson, rutinerad lagkapten i Tvåstad KIK.

Att beskriva alla mål i matchen känns onödigt. Det var liksom spel mot ett mål. Kattens lek med råttan. Tvåstad KIK förnedrade motståndarna fullt ut i 60 minuter.

– Visst känner man att det är lite synd om dem och man tycker att de borde kunna bjuda upp till lite bättre motstånd. Men samtidigt behövde vi jobba med vår målskillnad. Fristad har dragit iväg där och vi behöver varje mål vi kan få. Det var lätt att motivera sig och spela i 60 minuter, säger Maria Olsson.

Och visst spelade Tvåstad KIK bra. Man fyllde på med folk i anfallen och spelarna hittade varandra med läckra kombinationer och klapp-klapp-spel.

Det var rörligt, fokuserat och motiverat.

Och publikfriande så det förslog.

Dessutom var det imponerande att kunna hålla fokus i 60 minuter, trots att matchen var avgjord redan efter 10 minuter.

Men samtidigt. Vad sysslade coacherna i Borås med? Det gick inte att höra ett enda ord från bänken under matchens gång. Det fanns knappt ens tillstymmelse till engagemang från ledarsidan och laget tog inte heller chansen att ta time-out för att stoppa förnedringen.

Det går att kräva lite driv på den här nivån.

Tvåstad KIK tackade dock och tog emot. Och med 25-1-segern så har man nu hämtat in all den målskillnad man låg efter Fristad.

– Vi låg 20 mål efter innan matchen började. Om vi vinner returen mot Fristad, så kan målskillnad avgöra vilket lag som vinner serien.

Matchfakta

Innebandy

Div 1 Västergötland

Tvåstad KIK-IBF Borås 25-1 (9-1, 10-0, 6-0)

Målen, Tvåstad: Ellen Svensson 6, Ximena Pettersson 6, Maria Olsson 3, Ebba Lidholm 2, Amanda Pesonen 2, Elin Johansson 2, Rebeca Lööf 2, Negjimije Beka, självmål.

Skott: 64-6.

Utv, Tvåstad KIK: 1x2.

IBF Borås: 2x2.