TSOK-talangen Arvd Björk intervjuas av speakern Rickard Olsson efter sitt lopp som gav etappseger i H14-klassen.
TSOK-talangen Arvd Björk intervjuas av speakern Rickard Olsson efter sitt lopp som gav etappseger i H14-klassen.

Arvid tog revansch på sig själv

Så fick han då sin gruvliga ­revansch, TSOK:s OL-talang ­Arvid Björk. Efter bommen på den tredje etappen slog Arvid till på den fjärde och satte alla konkurrenter på plats i H14-klassen.

ANNONS
|

Efter onsdagens stora miss fräste Arvid Björk som en uppretad katt efter målgången. När han hade smält intrycken började han snacka om revansch. I går fick han den – med besked. Och log ett leende som sträckte sig från ena örat till det andra. – Jajemen, i dag gick det bra, konstaterade Arvid Björk nöjt och han förstod att tiden skulle räcka långt. Väldigt långt. Han hade ju bland annat slagit en av de värsta konkurrenterna, Noel Braun, Växjö OK, med nio sekunder. Kvar att hota fanns egentligen bara totalledaren i klassen, Mattias Östberg, Stora Tuna OK, men även han fick ge sig för Arvids ­revanschlusta och slutade 16 sekunder bakom på etappen. – Jag hade en liten sväng på en kontroll, annars var jag felfri, sa Arvid som ser fram mot fredagens jaktstart. Han ligger femma i sammandraget och har en pallplats inom räckhåll, men då måste han plocka 2.43 på trean Viktor Gunnarsson, IK Hakarpspojkarna. – Jaga är bättre än att bli jagad, sa Arvid och lät därmed förstå att det är full fart som gäller i jaktstarten. Tommy Andersson, VSK, blev ju etappvinnare för andra gången i sitt 44-åriga liv när han rodde hem H40-klassens tredje del i O-Ringen. 27 år hade då gått sedan det begav sig första gången. På torsdagen hade Tommy, totalledare i klassen, tidig start och med det också en nackdel gentemot konkurrenterna. – Det var mycket tungt att springa i på marken i dag, ris av alla de slag. Så jag räknar med att tappa någon placering i sammandraget, sa Tommy efter målgång. Och mycket riktigt, så blev det. VSK-arens tid räckte inte längre än till en tolfteplats vilket innebär att han ligger trea inför jaktstarten. Åt ledaren Matthias Niggli, OK Tisaren, lär inte finnas mycket att göra, han svarade för ett kanonlopp på torsdagen och har en marginal på runt tre och en halv minut på såväl tvåan Martin Ivarsson, OK Skogshjortarna, som på Tommy Andersson. Men Tommy har helt klart Ivarsson inom räckhåll, blott fem sekunder skiljer dem åt vilket betyder att de kommer att göra sällskap under loppet, åtminstone till att börja med. – Jag har bra självförtroende och form nu, så det är bara att köra järnet. En pallplats är förstås målet, lovade Tommy Andersson.

ANNONS

Fakta: Lokala löpare med störst chans sista dagen D12 Kort: Ellen Eriksson, OK Flundrehof, leder klassen med en marginal av 1.11 till tvåan. H14: Arvid Björk, TSOK, går ut som nummer fem och har 2.43 upp till tredjeplatsen. H14 Kort: David Almén, TSOK, ­leder klassen, 11.57 (!) före tvåan. H16: Linus Kristiansson, TSOK, är sexa och har 3.11 upp till trean. H40: Tommy Andersson, VSK, har som trea fem sekunder upp till tvåan, men 3.33 till ettan. D45: Susanne Wiklund Björk, TSOK, ligger fyra, 3.22 efter trean. H65 Kort: Lars Hogedahl, VSK, blir tvåa med stora differenser till såväl ettan som trean.

ANNONS