Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Sportcentrum Tidning
VÄNERSVALLEN SYD. Renovering eller inte av Vänersvallen Syd, och bygge av ny sittplatsläktare i Ishallen? Beslut i frågorna kommer att fattas av kommunfullmäktige i Vänersborg, som har sitt nästa möte den 29:e mars. Om fullmäktige säger ja blir Vänersvallen Syd Sportcentrums andra fullgoda konstgräsplan för 11-mannafotboll, vid ett nej får investeringarna vänta.

Avgörandet nära för Vänersvallen och hockeyläktaren

Ska det bli någon upprustning av Vänersvallen Syd, och ny sittplatsläktare i Ishallen i år? Boll och puck ligger hos kommunfullmäktige som träffas den 29 mars.

– Det är fullmäktige som fattar det avgörande beslutet, och efter beslutet i kommunstyrelsen finns det därför en risk att de investeringarna får vänta, säger Håkan Alfredsson, förvaltningschef vid Kultur & Fritid.

Det var den 15 februari i år som TTELA-sporten kunde avslöja de storslagna planerna för en upprustning av Vänersvallen Syd, åtgärder som skulle göra gamla isstadion till en fullgod konstgräsplan för 11-mannafotboll.

Första åtgärden var att riva den gamla ståplatsläktaren utmed Gropbrovägen.

– Vi börjar så fort vi får rivningslov, sa Bengt-Åke Andersson, förvaltare vid Fastighetsenheten, då.

Men möjligen var man för snabbt ute. Nu finns risk att hela projektet, tillsammans med byggandet av ny sittplatsläktare i Ishallen, inte blir av.

Avgörande blir det beslut som kommunfullmäktige fattar vid sitt sammanträde den 29 mars.

– Om fullmäktige säger nej till vårt ursprungliga förslag avseende förändrad formulering i den reviderade investerings- planen, blir pengarna inte tillgängliga för detta ändamål under 2017. Då kan vi i nuläget inte fortsätta varken med Vänersvallen Syd eller läktarbygge, då måste de båda investeringarna vänta, säger Håkan Alfredsson.

Kultur & Fritid fick tre miljoner överförda från investeringsbudgeten 2016, pengar som var avsatta för renovering av omklädningsrummen i Idrottshusets B-hus.

Tre miljoner är dock alldeles för lite pengar för en sådan omfattande renovering som krävs där.

– Det räcker inte på långa vägar, konstaterar Alfredsson.

Därför vill Kultur & Fritid istället använda pengarna på annat håll: en miljon till en delfinansiering för iordningställandet av Vänersvallen Syd, två miljoner till sittplatsläktaren, över spelarbåsen, i Ishallen.

En av klubbarna som skulle drabbas hårt av ett nej i fullmäktige, och därmed uppskjuten renovering av Vänersvallen Syd, är Vänersborgs FK, den stora sensationen i Svenska Cupens gruppspel i år.

Joakim Sunnerdahl är kanslichef:

– Det vore ett dråpslag för hela vår verksamhet om renoveringen inte blir av. Kulmen är nådd, vi måste ha en fullgod konstgräsplan till.

MEST LÄST