Brätte fick sin revansch

HK Brätte fick efterlängtad och skön revansch för nederlaget mot Lidköping före jul när lagen möttes igen på söndagskvällen. Brätte vann med fem måls marginal, 28-23, i damernas handbollstvåa..

|

HK Lidköping var ofint nog att besegra HK Brätte med två bollar när lagen drabbade samman i Idrottshuset i Vänersborg veckan före jul. Nu kom revanschen. Detta efter en remarkabel scenförändring i den andra halvleken. – Vi var inte bra i första, slängde bort bollar och missade frilägen och släppte till alldeles för lätt bakåt. Samtidigt kände vi att vi inte var långt efter dem, så budskapet inför andra halvlek var att fortsätta nöta på, säger tränarparet Per Råhnängen och Nermin Zubcevic i Brätte.

Lidköping ledde i paus med 15-10, men redan efter ett par minuters spel var marginalen nere i två. Och efter 22 minuters spel hade Brätte kvitterat, 22-22. – Det ena gav det andra, det blev som en positiv spiral. Vi punktade deras spelfördelare vilket störde dem samtidigt som Maja (Nyström) i målet gjorde några bra räddningar. Dessutom satte vi alla frilägen.

Hemmalaget blev skärrat och de avslutande åtta minuterna vann Brätte med hela 6-1. Svea Hagrydh svarade för elva mål och gjorde sin bästa match för säsongen.Mycket bra också Annie Nyman som satte alla straffar och kantspelaren Hanna Råhnängen. Mål, Brätte: Svea Hagrydh 11, Annie Nyman 7, Hanna Råhnängen 4, Olivia Nyman 3, Vanessa Smailagic, Andrea Radic, Hanna Olsson.