Celebert tränarbesök hos Trollhättans BTK

Lagom till lördagens kval till division 2 fick Trollhättans BTK under tisdagen fint besök. Landslagets förre tränare Marcus Sjöberg höll en utbildning för såväl spelare som ledare.

ANNONS
|

Det var i början av januari som Marcus Sjöberg valde att tacka nej till en förlängning som förbundskapten för Sveriges herrseniorer. Istället ska han utveckla spelare på halvtid på Riksidrottsgymnasiet. Andra hälften av sin tid reser han runt till bordtennisklubbar i landet och undervisar spelare och ledare. Tidigare i år har han varit i Växjö och Halmstad, men under måndag och tisdagen var det dags för besök i C-hallen i Älvhögsborg hos Trollhättans BTK.

– Jag tror på det här konceptet. Man har ofta lokaler och material men svårt att få hjälp som tränare. Det är ett måste att ha bra ledare för att få ut det mesta ur klubben som helhet, sa han.

ANNONS

Under måndagen fick de mest avancerade spelarna, träningsgrupp A, en lektion och på tisdagen var det grupperna B och C:s tur, de lite yngre i klubben. Anledningen till uppdelningen är att de äldre spelar mer intensivt.

– Vi kommer att köra lite övningar, lite coachningslära och lite materialutbildning. Det är bra att tränarna är med också, för det är en kul grej i dag, men en boost på träningarna framöver, sa Marcus Sjöberg.

Undervisningspasset inleddes med en så kallad ”inslagning” där spelarna uteslutande slår forehand mot varandra för att värma upp.

En av övningarna som också kördes var ”minuten” där bollen ska gå över nät så många gånger som möjligt under en minut utan att missa bordet. En av de tolv ungdomarna som var på plats var Viggo Back. Han är 17 år och vill satsa på bordtennis.

– Jag tror att jag kommer lära mig lite ny teknik. Sådant jag kan ta med mig till framtidens träningar, sen hoppas jag lära mig lite mentalt också, sa han.

På lördag åker Trollhättans BTK, som slutade tvåa i sin serie, till Lidköping för att kvala till division 2. För motståndet i kvalgruppen står IFK Lidköping, som även de kom tvåa i sin serie, och Herrljunga BTK som i stället kvalar för att stanna i tvåan, då de slutade näst sist.

ANNONS
ANNONS