Deltagarrekord på SM och Vänecup

Nya svenska mästare, nytt deltagarrekord och många nya lovande utövare. Det blev ett lyckat SM i taido i Älvhögsborg i helgen. – Det gick jättebra, tävlingen flöt på fantastiskt, säger Jonas Ehlebrink, nöjd tävlingsansvarig.

ANNONS
|

I helgen avgjordes både Vänecup och SM i taido i Trollhättan. 112 deltagare, vilket innebar nytt deltagarrekord, gjorde upp i sex grenar i SM och åtta grenar i Vänecup.

– Det är fjärde året vi arrangerar Vänecup och för varje år har vi ökat antalet utövare. I år var vi fler deltagare än någonsin tidigare. Nästa år är det 5-årsjubileum, då hoppas jag att vi slår nytt rekord igen, säger Jonas Ehlebrink, från arrangerande Vänersborgs Taidoklubb.

Landslaget i taido var på plats i Älvhögsborg och två av storfavoriterna var Oskar Sjöberg, från Sensu Dojo i Strömstad, och Emelie Roos, från Uddevalla Taidoklubb Taikei. För Emelies del resulterade helgens tävlingar i två guld – ett i Jissen och ett i Hokei. För Oskars del blev det ett guld i Hokei och ett silver i Jissen.

ANNONS

– Det bjöds verkligen på taido på hög nivå. Det var också kul att se att vi har en påfyllnad från de yngre killarna som är på väg att ta sig upp. Kul att se att de kör på en nivå högre än de borde vara, och att de lyckas leverera, säger Ehlebrink.

Förutom bra match med hög kvalitet fick Vänersborgs taidoklubb beröm för ett väl genomfört arrangemang, det enda som möjligtvis gick att klaga på var att det var skralt på läktarplats.

– Det var lite tunt med publik med tanke på att det var Klassbollen samtidigt, men de som var på plats var imponerade av det som presterades på mattan, säger Jonas Ehlebrink.

ANNONS