Kristian Karlsson har motsvarat högt ställda förväntningar sedan ankomsten till Tyskland och Düsseldorf. Hittills har han vunnit 14 matcher och bara förlorat tre för Borussia Düsseldorf när det gäller Champions league, ligan och cupen.
Kristian Karlsson har motsvarat högt ställda förväntningar sedan ankomsten till Tyskland och Düsseldorf. Hittills har han vunnit 14 matcher och bara förlorat tre för Borussia Düsseldorf när det gäller Champions league, ligan och cupen.

Drömstart för Kristian som tyskt pingisproffs

I september slog pingisesset från Trollhättan, Kristian Karlsson, ned bopålarna i Tyskland, närmare bestämt i Düsseldorf.… Några månader senare har han gjort stora avtryck hos stadens pingisstolthet, Borussia Düsseldorf.… – Jag har 14-3 i matcher, det är jag stolt över, säger Kristian.

ANNONS
|

Den på världsrankingen 22:a-placerade Kristian Karlsson har som bekant bytt land – från Frankrike till Tyskland – och det har börjat på bästa tänkbara sätt. Från ankomsten någon gång i september har han vunnit alla matcher i klubbens färger utom tre, inklusive Champions league, ligan och cupen. – Jag är jättenöjd, men samtidigt är det ju så, att om man förlorar ett par matcher så får man veta det av tränaren ... Det gäller med andra ord att ligga på topp hela tiden, att vara bäst när det gäller – och gäller, ja, det gör det ofta.

Kristian Karlsson har, liksom Borussia Düsseldorf, imponerat i ligaspelet där man bara har en förlust så här långt och följaktligen toppar tabellen med sex omgångar kvar att avverka. – Fyra lag går till slutspel och de tre lag som följer efter oss har tre förluster vardera. Laget på femte plats har sex förluster, så att vi skulle missa slutspel ser jag som en omöjlighet, säger Kristian och tillägger: – Det är en skön känsla att kunna träna hårt med sikte på slutspelet och att inte behöva fokusera hundra procent på varje match, även om vi naturligtvis alltid siktar på att vinna.

ANNONS

För ett par veckor sedan fick Kristian sin första titel med nya klubben, detta i tyska cupen som räknas som minst lika stor att vinna som ligan. Semifinaler och final spelades i sydtyska Ulm inför storpublik, 3600 åskådare på läktarplats, och Borussia Düsseldorf fick en enkel väg till final. – I semi vi mötte ett lag från andradivisionen som slagit ut två Bundesligalag i åttondelen och kvarten och vann med 3-0, berättar Kristian Karlsson. Finalmotståndare blev Saarbrücken, ett av de tre lag som i första hand utmanar Düsseldorf i ligan. – Vi vann med 3-0 även där och jag fick den stora äran att slå in matchbollen. Det var en riktigt go´ känsla, säger Kristian stolt.

I Champions league är Borussia Düsseldorf i kvartsfinal, i första mötet med Ochsenhausen (tvåa i Bundesliga) borta blev det förlust med 3-2. I den matchen stod dock Ktistian över på grund av influensa. – Vi får se till att vända på det här i returen hemma, då ska jag vara med. Kristian Karlsson trivs förträffligt i sin nya klubb och nya stad. – Förutsättningarna för pingis är perfekta här, och det är ju därför jag är här. Klubben är dessutom nöjd med mig och vi diskuterar just nu en förlängning på kontraktet med ett år.

ANNONS

Närmast på programmet står Europa Top 12 i franska Antibes till helgen, det är Kristian Karlssons tredje start i den tävlingen och i fjol blev han fyra. – Jag ska försöka vässa den placeringen ytterligare, säger Kristian vars huvudmål den här säsongen är VM i juni. VM som avgörs i – Düsseldorf.

ANNONS