Dubbel familjelycka på Dahllöfs mosse

Det blev en riktig familjefest när årets upplaga av Dahllöfs mosse runt avgjordes på tisdagskvällen. Vann gjorde elitlöparen Andreas Åhwall och hans sambo Malin Sjöberg.

ANNONS
|

För ett tag sedan flyttade Andreas Åhwall, Hässelby SK, tillbaka till Trollhättan efter flera år i Linköping. Med sig hade han sin sambo Malin Sjöberg, och när starten gick för Dahllöfs mosse runt på tisdagskvällen stod de båda på startlinjen.

Åhwall har sprungit loppet tidigare, men inte vunnit vad han minns. Den här kvällen kunde han dock ganska enkelt springa hem segern.

– Det kändes helt okej. Planen var att springa kontrollerat första varvet och trycka på allt jag hade på andra. Det gick enligt plan, säger Andreas Åhwall.

Loppet fick gälla som ett hårt träningspass och bra uppladdning inför banpremiären som närmar sig.

ANNONS

– Jag har banpremiär om en och en halv vecka. Då ska jag till England och springa ett lopp på 5 000 meter och sedan ett på 10 000 meter helgen efter. Det är sista tuffa träningsveckan nu. Det räcker att få på sig en nummerlapp så kör man lite hårdare, och det är roligare än att bara gå ut och köra 10 kilometer rakt av, säger Åhwall.

Efter målgång blev det en spänd väntan på att se om sambon Malin Sjöberg, Hemlingsby LK, kunde upprepa bedriften och springa hem segern i damklassen. Och det kunde hon, utan problem.

– Det kändes bra. Banan var knixig och inte jättelätt att springa, men det var roligt att springa i dag, säger hon.

Även för henne väntar ytterligare lopp framöver.

– Jag ska springa SM-milen i Stockholm. Det är nästa stora tävling för mig, men innan dess ska jag springa Vårruset i Vänersborg, säger Sjöberg.

Som sig bör stod även en Gross på startlinjen, den här gången Henry Gross. Han fick se sig besegrad av klubbkamraten Åhwall men tog en säker andraplats. På tredjeplats kom Yonis Jamac, TIF.

På damsidan blev det en spurtstrid mellan hemmalöparna Terese Lopez-Johansson och Evelina Edkvarn där Terese Lopez-Johansson passerade mållinjen först och knep därmed andraplatsen.

ANNONS
ANNONS