Dubbelt upp för Hälle

Hälle IF prenumererar på segrar i Marathonstafetten. I årets upplaga blev det två – i ungdomsklassen och i mixad klass. – Jag har varit med de senaste åtta åren och vi har vunnit alla år utom ett, säger Patrik Andersson, Hälle IF.

ANNONS
|

Ett par timmar innan den 29:e upplagan av Marathonstafetten skulle dra igång var himlen över Trollhättan oroväckande svart. Men så vände det och lagom till startskottet ljöd uppe vid Skidstugan hade det ljusnat och publiken vågade sig ut för att se 64 lag göra upp om segern i fyra olika klasser.

Nytt för i år var ungdomsklassen för löpare födda 2001 eller senare. För dem var det halva distansen som gällde och därför inte så förvånande att det var de som var först i mål. Det var heller inte så förvånande att det var Hälle IF som vann, ganska långt före Engelska skolan på andra plats och TSOK Trolljägare lag 3 på tredjeplats.

ANNONS

– Vi hade inte tänkt så mycket på hur det skulle gå. Men vi trodde att vårt andra lag skulle vinna över oss, men alla TSOK-lagen är ganska jämna, säger Hilda Martander, som var den som tog laget i mål.

Både hon och lagkompisen Ronja Andersson har varit med i Marathonstafetten tidigare och tyckte att det var bra att man utökat med en klass bara för ungdomar.

– Det är roligt att det är för ungdomar för då blir det mer jämnt än när vi tävlar mot de vuxna, säger Ronja.

Efter prisutdelning i ungdomsklassen kunde laget se när Patrik Andersson, Hälle IF, gav sig ut på sista rundan med mer än ett varvs ledning till tvåan LK SpringÅmål.

– Jag har varit skadad ett tag så det var gött med ett fartpass. Men det var för jävla jobbigt, eftersom jag har varit borta från löpningen ett tag så hade jag inte topphastighet, säger Andersson.

Inte långt efter att Hälle IF korats som segrare kom Christian Bengtsson, 3City Triathlon, in för sin näst sista varvning, trött men inte helt nöjd.

– Det var för kort, jag brukar inte springa så här kort. Det blir lite stressigt och man har hög puls hela tiden, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Jag har varit med tidigare, men då har jag sprungit själv. Det passar mig bättre.

Topp tio mixad

1) Hälle IF 02:23:32

2) LK SpringÅmål 02:31:57

3) Ryda SK 02:44:51

4) Lysekil SLF lag 1 02:47:56

5) Emballator Mellerud Plast 02:50:02

6) 3City Triathlon 02:54:53

7) GKN Aerospace 02:57:47

8) Combitech 02:59:45

9) IBK Räka 03:02:37

10) IBK Hope 03:03:20

ANNONS