Efterlängtat SM-guld till Ahlborg

För två månader sedan bytte Marianne Ahlborg klubb. I går blev hon svensk mästare. – Det är helt underbart, jag har väntat så länge på det här, säger hon.

ANNONS
|

För ett par månader sedan bytte Marianne Ahlborg klubb från Skoftebyns AIS till Vänersborgs boxningsklubb, ett byte som gav utdelning direkt. I går tog hon sitt första SM-guld i solskenet på Sandwalls plats i Borås.

– Äntligen, säger Marianne Ahlborg.

Efter att hon besegrat Zabrina Holmström, GBG Team Box, i semifinalen i 69-kilosklassen väntade Malena Hede, Morgongåva BK, i finalen.

– Det här betyder så himla mycket mer för mig. Den här tjejen är i princip oslagbar här i Sverige och jag har förlorat mina två tidigare matcher mot henne, säger Marianne Ahlborg och fortsätter:

– Hon har vunnit SM-guld flera gånger, så att ta det ifrån henne känns fantastiskt. Hon har varit min största rival, jag har varit rankad tvåa efter henne.

ANNONS

Finalen var en bra match av Marianne Ahlborg, hon fick till sin boxning och satte tekniken.

– Jag är riktigt nöjd. Jag lyckades knäcka koden hur man ska besegra henne, det har jag inte gjort tidigare. Jag hade självförtroende i ringen och hon såg ganska chockad ut, hon kände nog själv att det inte gick så bra som hon hade tänkt sig.

Hur ska du fira?

– Jag har bunkrat upp mina skåp hemma med massor av goda saker som väntar på mig. Jag har tränat stenhårt en längre period så det ska bli underbart med vila.

När det gäller framtiden kan SM-guldet öppna upp nya dörrar för Marianne.

– Vinner du SM-guld har du i princip en plats i landslaget. Är du etta har du mycket större chanser att få åka med utomlands på turneringar, så det tror jag definitivt att det kommer att bli.

Alhborgs nye tränare Alnes Omerovic var såklart även han väldigt nöjd efter guldet.

– Det är så roligt. På kort tid har vi gjort ett stort jobb. Hon har blivit mer säker på sig själv på den här tiden. Jag är sjukt glad att det har gett utdelning, hon förtjänar verkligen det här.

Mariannes klubbkompis Rebecka Swahn var även hon i final. I vanliga fall tävlar hon i lätt tungvikt, men eftersom hon saknade motståndare gick hon upp en viktklass till supertungvikt. Dock blev det förlust i direktfinalen mot Erica Martinsson, Bulldog training Center.

ANNONS

– Jag hade såklart velat göra bättre ifrån mig. Jag var väldigt stressad, men det var ändå en jämn match så jag får vara nöjd, säger Rebecka Swahn.

ANNONS