Femija Selmanovic gjorde ett av målen (3-1) när FC Mellerud fick en poäng mot topplaget Skoftebyn inför storpublik i Arena Älvhögsborg. Här omges han av Gustaf Rådström och Daniel Andersson.

FC Mellerud fick halv revansch på Skoftebyn

När lagen möttes i Arena Älvhögsborg i höstas vann Skoftebyn med klara 5-2. I söndagens fight i samma arena blev det en helt annan match och lagen delade broderligt på poängen, 3-3.

|

Skoftebyns IF bjöd på fri entré och publiken strömmade till när FC Mellerud gästade Arena Älvhögsborg, inte mindre än 987 personer fyllde läktarna. Och de fick se hemmalaget smakstarta. Redan efter dryga två minuter avlossade Agon Beqiri ett skott som lillebrorsan Arlind styrde in. Sedan trädde FC Melleruds målvakt Nino Sahinovic in i handlingarna. Och spikade igen.

Nino gjorde ett antal stilfulla parader vilket innebar att gästerna kunde gå till halvtidsvila med en 2-1-ledning efter mål av Peter Mandic och Vedat Mehmeti som förvaltade en intränad frisparksvariant. – Vi gör det bra och framförallt satte vi defensiven i dag. Det har ju varit vårt stora problem tidigare. Det var viktigt för oss att ligga lågt samtidigt som vi var vassa på omställningarna, säger Nino Sahinovic. Mellerud chockstartade den ­andra halvleken med att utöka sin ledning till 3-1 genom Femija Selmanovic, men repliken kom blixtsnabbt – 2-3 av lagkaptenen Krister Andersson som fick öppet mål.

Några minuter senare gjorde Florijan Fejzulovic 2-4 och topp­laget Skoftebyn var satt rejält ­under press. – Vi började matchen bra, men hade en dålig period i mitten av halvleken. I andra tycker jag att vi höjer oss rejält och borde kanske ha avgjort det här. Vi är lite missnöjda med bara oavgjort, säger Krister Andersson i hemmalaget som alltså fick med sig en poäng till slut. Detta sedan Jesper Thorsell först prickat in trean på ett iskallt sätt och därefter, knappa sju minuter före full tid, Agon Beqiri ordnat kvitteringsbollen. – Vi gick för segern, men nådde inte ända fram, konstaterar SIF-lagledaren Christoffer Lundh.

FC Mellerud hade däremot ett par gyllene chanser till segermål i slutminuterna, ett stolpskott mot öppet mål – SIF hade tagit ut Eric Broman och satsat på ytterligare en utespelare – och en straff som ­Simon Schullström Jansson sköt men som Broman parerade till hörna. Matchen slutade alltså 4-4 och Nino Sahinovic var nöjd: – Det här var en väldigt viktig ­poäng för oss, konstaterar han. Landslagsmannen Agon Beqiri var outstanding i hemmalaget där även Gustaf Rådström visade fin teknik och takter. I FC Mellerud går bästa betyget till Nino Sahinovic, men också Vedat Mehmeti överraskade med bland annat några fina finter. Hans tunnel på Kenan Mehovic och avslutande skott var läckert att beskåda.

Matchfakta Skoftebyn-FC Mellerud 4-4 (1-2) Målen: 1-0 (2.34) Arlind Beqiri, 1-1 (10.46) Peter Mandic, 1-2 (11.17) Vedat Mehmeti, 1-3 (20.59) Femija Selmanovic, 2-3 (21.18) Krister Andersson, 2-4 (25.27) Florijan Fejzulovic, 3-4 (27.19) Jesper Thorsell, 4-4 (33.08) Agon Beqiri. Publik: 987.