Kristian Karlsson och Mattias Karlsson gjorde ett lovvärt försök men föll i World Tour-finalen i Doha med 1-3.
Kristian Karlsson och Mattias Karlsson gjorde ett lovvärt försök men föll i World Tour-finalen i Doha med 1-3.

Finalfall för Karlssons i pingisens Grand Slam-turnering

När en av pingisens Grand Slam-tiurneringar avgjordes i veckoslutet i Qatars huvudstad Doha, återfanns Trollhättesonen Kristian Karlsson i en av finalerna. Tillsammans med Mattias Karlsson tog svenskarna sig an japanerna Morizono/Oshima och föll med 1-3 i set.

ANNONS
|

Den här veckan har världseliten i bordtennis samlats i Doha för att göra upp i en av World Tours deltävlingar under året, en tävling som kan jämföras med en av tennisens Grand Slam-turneringar. På plats var förstås Sverige-ettan Kristian Karlsson, 24:a just nu på världsrankingen, och 20 av de högst rankade herrspelarna.

Med vapendragaren Mattias Karlsson vid sin sida tog Kristian en härlig skalp redan i åttondelsfinalen genom att besegra kinesiska OS-ettan Ma Long och tvåan Zhang Jike. Sedan fortsatte det av bara farten med vinster över labdsmännen Pär Gerell/Anton Källberg i kvarten och franska duon Lebesson/Flore i semi. Söndagens finalmotståndare kom alltså från Japan, nämligen Masataka Morizono ochj Yuya Oshima.

ANNONS

Karlsson/Karlsson tog omgående ledningen i första set med 3-0 och efter en spännande avslutning tog svenskarna ledningen med 1-0 i set (11-9). Detta sedan Kristian Karlsson bland annat servat mycket bra. I andra kom japanerna tillbaka starkt och efter att ha vänt 1-2-underläge till ledning med 4-2 höll man undan till komfortabel setseger med 11-5 efter att ha haft tur med ett par kantbollar.

Kristian och Mattias fick en olycklig start på det tredje setet med snabbt 0-5-underläge och sedan var det kört. Kristian Karlsson avslutade för övrigt setet med att sätta en serve i nät. Fjärde set blev det mest spännande och här fick vi se några härliga, längre bolldueller. Bland annat en som slutade med att den ene japanen slog i nät vilket betydde sex lika. Kristian Karlsson hittade sedan, liggande, rätt med en fantastisk forehandsmash till 7-6-ledning vilket lite senare blev 9-8.

I det läget hade Kristian otur med en backhand som gick nät och ut och därefter tog japanerna två raka och vann setet med 11-9 och hela finalen med 3-1. Trots finalförlusten måste Kristian och Mattias Karlsson vara nöjda med insatsen i en konkurrens som inte kan bli hårdare. Hela världseliten var ju på plats i Doha.

ANNONS
ANNONS