Full fart på Let´s Move

Det kallas för Jägarvila, ibland även 90 grader, och kan vara riktigt smärtsamt. – Det gör väldigt ont, sa Astrid Bergqvist, och såg plågad ut.

ANNONS
|

Det går under namnet Let´s Move, idrottens stora möjlighet att visa upp sig för skoleleverna i Vänersborgs kommun, och under de två dagarna som arrangemanget pågår kommer 3700 ungdomar att besöka Arena Vänersborg.

– Vi vill få in barnen i föreningslivet, och de som redan är där att kanske testa något nytt, säger Jessika Lindskog, processledare vid Kultur & Fritid.

Och möjligheterna är många, inte mindre än 26 föreningar och organisationer är närvarande.

En är "100 % ren hårdträning", som är Vänersborgs kommuns arbete mot doping, och där Melker Lindqvist och Astrid Bergqvist, båda från Vänerparken, provade på Jägarvilan.

Astrid fick den i sportsammanhang mest använda frågan: Hur känns det?

ANNONS

– Tackar som frågar, det gör väldigt ont!

Under TTELA-sportens besök på Let´s Move var det Trollhättan-Vänersborgs Spelklubb som tilldrog sig störst intresse, och kön ringlade lång till spelplanen.

På programmet stod Combat Archery, där det handlar om att med hjälp av pilbåge träffa motståndarna med de vadderade pilarna.

Ett lite avvikande inslag då medlemmarna i spelklubben vanligtvis ägnar sig åt brädspel, tv-spel, dataspel och sällskapsspel.

– Jag hoppas att vi kan få en del nya medlemmar efter det här, säger Mattias Oskarsson.

Alice Tholén, 9 år och från Fridaskolan, håller redan på med segling, men passade på att prova på ishockey hos VHC:s klubbchef Patrik Duretic.

– Det var så där, bågskytte var roligast, sa Alice.

Alexander Mayborn, projektledare för Let´s Move, har jobbat heltid med arrangemanget de fyra senaste månaderna och gick runt i Arenan och trivdes:

– Det är en bra grej för föreningslivet.

Fotnot: Let´s Move startade idag och under torsdagskvällen är Arenan öppen även för allmänheten.

ANNONS