Hedersam IBK-förlust

IBK Vänersborg höll ihop sitt spel och pressade Zenith i lördagens bortamatch i innebandyettan. Men Zenith kunde ändå vinna med 6-4 och IBK Vänersborg är fortsatt kvar som tabelljumbo.

|

IBK Vänersborg var nära att ta sin andra poäng i division 1-spelet borta mot Zenith. IBK hängde med hela matchen, innan Zenith kunde avgöra till 6-4 med 30 sekunder kvar att spela.

Matchen var målmässigt jämn hela vägen.

Hemmalaget tog ledningen i mitten av den första perioden, innan IBK med två snabba mål vände till 1-2. Hemmalaget kvitterade sedan till 2-2 i slutet av perioden.

I den andra rundan gick Zenith fram till 4-2, innan Mats Johansson reducerade för IBK i slutsekunderna av perioden.

Nio minuter in i sista rundan satte Zenith 5-3, men IBK reducerade omedelbart.

Slutet blev dramatiskt, men när Vänersborg drog på sig en utvisning med minuten kvar kunde hemmalaget avgöra till 6-4.

IBK är i och med förlusten kvar som tabelljumbo med bara en inspelad poäng på tolv matcher. Det är dessutom tolv poäng upp till säker mark.

Det blir svårt att undvika nedflyttning.