Henry Gross satte nytt banrekord

För andra året i rad avgjordes löpartävlingen Trollhättan City Trail. 205 deltagare hade anmält sig, av dem kom 180 till start. Henry Gross vann på nya rekordtiden 45:20.

ANNONS
|

Bröderna Henry och Peter Gross, tävlande för Hässelby SK, var tillsammans Anton Gustavsson i täten redan från starten på Spikön. Loppet gick söder över ned till Slussområdet där Henry Gross gjorde ett ryck och drygade ut sin ledning i mål till nästa två minuter före tvåan Anton Gustavsson. Trea blev Peter Gross.

– Jag känner att jag har ganska bra form, i lördagens lopp var det dock bättre konkurrens. Jag satsade på att sätta nytt banrekord, sa Henry Gross.

Lördagens tävling hade starttiden 14:55. En speciell tid kan tyckas, men avsikten var att deltagarna skulle få uppleva, vid sin framfart på stigar i närheten av fallfåran, ett dånande vattenpåsläpp klockan 15.

ANNONS

Löparna fick ett ansträngande lopp på en sträcka av 10,5 kilometer, där de skulle ta sig 1040 trappsteg. Många av deltagarna var motionärer och tyckte att det var en jobbig väg från start till mål, men i gengäld fick löparna en fin naturupplevelse. Det fanns tre rejäla besvärligheter att bemöta, dels den branta stigningen från fallfåran upp till Kopparklinten samt trapporna vid Olidan och trapporna upp till Oskarsbron.

En intressant start gjorde en av Sveriges främsta kvinnliga långdistanslöpare Isabellah Andersson, Hässelby SK, som numera bor| i Trollhättan.

– Jag ställer upp, men kommer att ta det ganska lugnt. Jag födde ett barn för två månader sedan, sa Isabellah, som blev åtta i damtävlingsklassen. Segrade gjorde Jenny Mårtensson, Falkenberg.

Idén till tävlingen kom från medlemmar ur Aktiv Öresjö, men arrangör var LKTV 88 som erbjöd fyra klasser – tävlingsklass för dam och herr samt två motionsklasser dam och herr. Motionssegrare blev Mette Fossum respektive Mikael Sanglien.

Tävlingsledaren Robert Stenbergs förväntningar slog in – rolig folkfest, fungerande tävling samt bra väder.

ANNONS