Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Frederick Soederblom
Mot seger. Frederick Söderblom, tränare IBK Vänersborg, hoppas på vinst mot Skövde IBF.

IBK går för tredje raka

Med två vinster i ryggen går IBK Vänersborg in i femte omgången av division 2 med gott självförtroende. För motståndet står Skövde IBF, som kvalade till division 1 förra säsongen.

Efter två förluster i inledningen av serien har IBK Vänersborg lyckats vända den negativa trenden och i stället gått vinnande ur de två senaste matcherna, först mot Wårdgårda IBK och sedan Tibro IBK.

– Den senaste vinsten var mot ett bottenlag, men segrarna har gett oss självförtroende, säger Frederick Söderblom, tränare IBK Vänersborg.

Med en relativt ny trupp med flera orutinerade spelare var man inför säsongen osäker på vart man stod. Men med två förluster och två vinster är Vänersborg nu placerad i mitten av tabellen, på en sjundeplats.

– Öppningen har varit som jag tänkt mig. Vi ligger i mitten av tabellen nu, men kan nog klättra några placeringar, säger Söderblom.

Två placeringar över finner vi kvällens motståndare Skövde, på samma poäng som Vänersborg men med bättre målskillnad.

– De kvalade till division 1 förra året men har tappat många spelar inför säsongen, vilket gör att de ha en ganska tunn trupp. Men de vann å andra sidan mot ett topplag (Sandareds IBS reds anm) senast så det är ett bra lag, säger Söderblom.

Två lag med gott självförtroende med andra ord, som upplagt för en jämn match.

– Jag tror det är två lag som kommer att vara måna om defensiven. Det kommer inte vara mycket presspel utan mer avvaktande. Man kommer försöka styra bort varandras presspel. Men jag tror vi kommer att äga mycket boll, säger Frederick Söderblom.

Och vad som krävs för att Vänersborg ska vinna matchen är klart.

– Det krävs att vi har spelare som kliver fram, tar initiativ och gör mål. Vi vet hur vi ska spela i anfall, men någon måste våga avsluta. Det är lätt att spela längs sargen, men vi måste ta oss in i planen, avslutar Söderblom.

 

MEST LÄST