Ut i åttondelen. IBK Vänersborg kunde inte försvara de två senaste årens segrar i Björnslaget. Det blev respass redan i åttondelen.
Ut i åttondelen. IBK Vänersborg kunde inte försvara de två senaste årens segrar i Björnslaget. Det blev respass redan i åttondelen.

IBK Vänersborg missade tredje raka cupsegern

Tre raka segrar i gruppspelet. Men sedan tog det tvärstopp för titelförsvarande Vänersborg i Björnslaget. – Det är klart att jag är besviken när vi åker ut i åttondelsfinalen. Vi var inte alls med, säger Thomas Lindahl, tränare i IBK Vänersborg.

ANNONS
|

Titelförsvarande IBK Vänersborg inledde med en 4-3-seger mot Hammarby på fredagskvällen. Det följdes upp av solklara 9-1 mot Öckerö och 8-3 mot norska Ullhöja. – Vi rullade på med mycket folk och alla fick spela och gjorde det bra, säger Thomas Lindahl. Ett obesegrat IBK Vänersborg var därmed klart för åttondelsfinal. Där väntade Sisjön, som man besegrade i förra årets semifinal. Men den här gången tog det tvärstopp. – Matchen gick klockan halv nio på morgonen och vi var inte alls med. Vi ledde visserligen med 2-0, men tappade till 2-4 innan den första perioden var slut och sedan rann det iväg, konstaterade Thomas Lindahl. IBK Vänersborg var därmed utslaget. Klubbens juniorlag spelade i ­juniorturneringen och fick med sig en seger på tre försök i gruppspelet. De flesta killarna i laget är födda mellan 1998 och 2000 och med motståndare i många fall födda 1997 blev det inget avancemang till slutspel. På damsidan nådde KIK Tvåstad kvartsfinal, efter två segrar och en oavgjord match i gruppspelet. – Det känns som om vi inte har spelat ihop oss riktigt. Men det fungerade ändå väldigt bra, särskilt i vår första match mot Partille på fredag som vi vann med 3-2, säger Rebecca Lööf, spelare och grundare av Tvåstad KIK. Segern följdes upp med oavgjort, 3-3, mot norska Sagene IF på lördag förmiddag. På eftermiddagen slogs IBK Älvstranden tillbaka med 3-1. I kvartsfinalen tog det dock stopp mot Marstrand, där det blev förlust med 2-5. Seriekonkurrenten IBK Elfhög hade tunt med folk och därmed också tungt i turneringen. Tre raka förluster i gruppspelet, 1-4 mot Lerum röd, 0-11 mot Hovslätt och 0-8 mot Kärra innebar tungt respass innan slutspelet. Den 28 september börjar damserien. Då möts IBK Elfhög och Tvåstad KIK i Arena Älvhögsborg.

ANNONS
ANNONS