Ibrahimzad knep ett guld i Tyskland

I helgen var Sveriges junior- och ungdomslandslag i Schwerin, Tyskland, för att boxas i en internationell turnering. Med fanns Vänersborgs BK:s Taher Ibrahimzad och Peter Ahlberg från Skoftebyns AIS.

ANNONS
|

Peter Ahlberg tog brons efter att han vann sin match mot tyskt motstånd efter en första rond som var jämn. Andra ronden tog tysken knappt men i tredje ronden kom Peter Ahlberg ut hårt och tog över matchen. Det var en väldigt jämn match som Peter vann med delat domslut.

Efter det tog det stopp för Ahlberg som skadade sin hand och var tvungen att avbryta turneringen.

Taher Ibrahimzad fick också tyskt motstånd och det visade sig vara en knepig boxare som var bra på att kontra. Första ronden gick inte så bra och Taher blev kontrar mycket. Andra ronden kom Taher in i Matchen mer och började sätta sina attacker och i tredje ronden gick Taher all in vilket gav utdelning. Taher vann matchen med delat domslut. Matchen var en direktfinal vilket gav Sverige guldet.

ANNONS

Sverige hade tre boxare till med sig som knep varsitt silver.

– Vi gjorde en väldigt bra turnering där samtliga boxare tog hem varsin medalj. Vi har visat att vi kan vara med och konkurrera bland de stora boxningsnationerna som Ryssland och Frankrike, säger Alnes Omerovic från Vänersborgs boxningsklubb som var med som ledare.

ANNONS