Ellen Svensson svarade för en fantastisk förstaperiod mot Skövde IBF genom att göra tre mål och spela fram till två. ”Det har jag aldrig gjort förut, inte i en och samma period”, säger Ellen Svensson.
Ellen Svensson svarade för en fantastisk förstaperiod mot Skövde IBF genom att göra tre mål och spela fram till två. ”Det har jag aldrig gjort förut, inte i en och samma period”, säger Ellen Svensson.

Jakten går vidare på tabellettan

På söndagen skulle mitten­gänget Skövde IBF besegras i jakten på serieledande ­Fristads GoIF. Det gick som en dans för Tvåstad KIK och seriefinalen rycker allt närmare. – Det är den matchen vi går och väntar på, säger Ellen Svensson, en av huvudrollsinne­havarna i utklassningssegern med 18-2.

ANNONS
|

Tvåstad KIK för en ojämn kamp med alla lag utom ett i damernas västra innebandyetta – Fristads GoIF. Lördagen den 4 februari smäller det i Idrottshuset, det är då Maria Olsson & co ska ta revansch för bortanederlaget och, förhoppningsvis, överta serieledningen. På vägen dit är det förvisso ett antal hinder, ett var söndagens motståndare Skövde IBF som tillhör mittenskiktet och bjöd hyfsat motstånd i drygt tio minuter.

Sedan var det kattens lek med råttan. Ellen Svensson till exempel i andrafemman hann med tre mål och två assists innan den första periodvilan och det har aldrig hänt tidigare. – Nä, inte i en och samma period. Men på en hel match så ... Svensson är en av fyra tjejer i den bil som åker tur och retur Lidköping-Vänersborg några gånger i veckan för träning och match i Tvåstad KIK. Hon trivs i klubben och nu var det första gången som kvintetten i andrafemman spelade tillsammans från start. – Jag tycker att vi börjar hitta varandra bra nu, säger Ellen Svensson som trivdes som fisken när Skövde spelade optimistiskt och pressade på i den första perioden. – Det passar mig perfekt när vi får kontra, jag har ganska bra fart ...

ANNONS

6-1 efter den första perioden till Tvåstad KIK, och kan ni tänka er – inte ett enda mål av skyttedrottningarna Maria Olsson och Ximena Pettersson så långt! Men sedan Elin Johansson först prickat stolpen och sedan ribban i snabb följd presenterade sig Olsson/Pettersson. genom att göra 7-1 respektive 8-1.Totalt blev det fyra fullträffar för kapten Olsson och två för Ximena Pettersson. Lika många, fyra, gjorde Ellen Svenssons anfallskollega Amanda Pesonen.

Men det var inte bara offensiven som var bra i Tvåstad KIK. Målvakten Sofie Karlsson gjorde mängder med fina parader och Angelica Johansson en stormatch som sista försvarare i andraformationen.

Matchfakta Tvåstad KIK-Skövde IBF 18-2 (6-1, 5-0, 7-1) Mål, Tvåstad KIK: Maria Olsson 4, Amanda Pesonen 4, Ellen Svensson 3, Ximena Pettersson 2, Rebeca Lööf 2, Elin Johansson, Signe Quantenburg, Josefin Gustavsen. Publik: 36.

ANNONS