Kristian Karlsson (till vänster) och Mattias Karlsson är klara för final i World Tour efter två ganska enkla segrar på fredagen.
Kristian Karlsson (till vänster) och Mattias Karlsson är klara för final i World Tour efter två ganska enkla segrar på fredagen.

Karlssons klara för final

Kristian Karlsson och Mattias Karlsson är klara för final i dubbel i World Tour som just nu spelas i Quatars huvudstad Doha. Detta sedan paret ganska enkelt avfärdat ett annat svenskpar i kvartsfinalen och sedan den franska duon Lebesson/Flore i semi.

ANNONS
|

Kvartsfinalen på fredagsmorgonen blev ett rent svenskmöte mellan Kristian Karlsson, från Trollhättan, och Mattias Karlsson på den ena sidan bordet och Pär Gerell/Anton Källberg på den andra. Det blev en tämligen enkel affär för Karlssons – seger med 3-0 efter setsiffrorna 11-6, 12-10, 11-7.

Kristian Karlsson och Mattias Karlsson ställdes därmed mot det franska paret Emmanuel Lebesson/Tristan Flore. Svenskarna tog kommandot direkt i det första setet och ledde hela vägen fram till 11-8. I andra kom fransmännen tillbaka starkt, ryckte omedelbart till sig en 3-1-ledning och utökade sakta men säkert till setseger med 11-5.

Det tredje setet gick helt i Sveriges favör och via 5-0 och 8-3 var man i ledning med 10-5, tappade till 10-7 och tog time out. Sedan satt setbollen till 11-7. 2-1 och slagläge för Karlssons. I fjärde set var det sedan aldrig något snack – plötsligt stod det 3-0 och Frankrike tog timeout. Efter den rullade det på fram till 10-1 och slutligen 11-2.

ANNONS

I finalen på lördagseftermiddagen ställsKristianoch Mattias mot den japanska duon Masataka Morizono och Yuya Oshima. Dessa vann sin semifinal enkelt med 3-0.

ANNONS