KFUM-damerna vann mot serietrean

Målvakten Amanda Köster var en stor bidragande orsak till att KFUM tog revansch för åttamålsnederlaget mot Drott i Halmstad för en månad sedan. 23-18 blev slutresultatet, efter att KFUM även haft fem måls ledning i pausvilan.

|

– Jag är mycket nöjd med min insats i målet, men jag måste säga att mina utespelare gjorde ett härligt jobb framför mig, sa Amanda Köster.

Drott gjorde både det första och det sista målet före pausvilan. Däremellan stod hemmalaget för en härlig kämpainsats toppat med främst bra målvaktsspel och snabbt och finurligt anfallsspel. Bland annat utökade man till 9-6 i ett läge där gästerna var två spelare mer på planen.

Tongivande var rutinerade nyförvärvet Linda Gustavsson, som bland annat har spelat i Sävehof under karriären. I hennes hemmapremiär stod hon för fyra mål i den första halvleken, som slutade 16-11 till KFUM.

Efter paus inledde Amanda Köster med räddningar på löpande band, och släppte inte in ett mål under halvlekens nio inledande minuter.

Därefter fick gästerna kontakt genom att sätta tre straffar på raken och reducera till 18-15. Publiken förväntade sig ett dramatiskt slut, men KFUM tog tag i sitt spel och vann till slut med 23-18 mot serietrean Drott, ledda av damlandslagets före detta förbundskapten Thomas Sivertsson.

Jag är mycket stolt över mina tjejers insats. Vi gör en mycket bra insats över hela planen, från Kösters storspel till vårt fina försvarsspel och intensiteten i anfallsspelet, sa helnöjde Kristian Svennevid, tränare i KFUM, efter lagets andra raka seger, som minst sagt var välbehövlig med tanke på lagets prekära tabelläge.

Matchfakta

KFUM Thn- Drott 23-18 (16-11).

Målen,KFUM: Linda Gustafsson 4, Erica Karlsson 4, Arijana Perisic 4, Julia Bjerkesjö Dahlberg 3, Mathilda Rosblad 2, Linnea Barkman 2, Isabelle Börjesson 2, Caroline Gedda 1, Sofia Adolfsson 1.