KFUM gjorde inte jobbet

Handboll betyder hårt arbete i 60 minuter. – Det var vi inte beredda på att göra, vi gjorde inte jobbet den här gången, sa Kristian Svennevid, besviken tränare i KFUM Trollhättan. Somby/Skövde vann hemma med 31-24 (13-12).

|

Segern mot Hallby senast (24-23) skapade förhoppningar i KFUM-lägret, men dessa kom på skam. – Med tanke på den insatsen trodde jag hungern skulle vara kvar, sa Kristian Svennevid. Bara för att i nästa andetag konstatera att: – Det var den inte. Ändå är det så kallade arbetsprotokollet från matchen intressant läsning. Det säger nämligen att KFUM målmässigt var med så långt in i matchen som till ställningen 20-20. Men där tog det stopp, sista 17 minuterna vann hemmalaget med 11-4. – När vi kom ikapp, och skulle kliva förbi, hade vi inte den rätta skärpan i avsluten. Och vem vet var det slutat om inte lagets målvakt, Amanda Köster spelat så bra. – Utan hennes insats hade siffrorna blivit ännu större, sa Svennevid och gav henne, tillsammans med Sofia Adolfsson och Julia Bjerkesjö Dahlberg bäst betyg. Noterbart också att hemmalaget hade tio målskyttar – KFUM bara fem. KFUM:s målskyttar: Sofia Adolfsson 9, Julia Bjerkesjö Dahlberg 5, Emma Kecevic 4, Erica Karlsson 3, Mathilda Rosblad 3.