Sara Almhage hade lånats in från HK Brätte och gjorde en kanonmatch mellan stolparna när KFUM Trollhättan uddamålsföll mot Kroppskultur i söndagens damderby.

KFUM tappade femmålsledning i derbyt

Målvakten Sara Almhage, sjumålsskytten Julia Bjerkesjö Dahlberg, spelmotorn Mathilda Rosblad – alla var de värda att bli matchhjältar i derbyt mot Kroppskultur. Men hela hjälteglorian hamnade i stället hos nummer 5 i motståndarlaget, Sofia Johansson, som på egen hand vände fyramålsunderläge till uddamålsseger mot KFUM Trollhättan, 23-22.

|

– Det här svider något fruktansvärt, utan tvekan tyngsta förlusten hittills i serien, konstaterade en bedrövad KFUM-tränare, Kristian Svennevid. Det blev en mycket märklig derbyfight som tidigt kändes körd för hemmalaget (5-9 efter 16.45), men som utvecklade sig till något riktigt glädjande ur KFUM-synpunkt betraktat. Ja, om man bortser de avslutande fem minuterna som skulle kunna sorteras in under rubriken "sportslig katastrof". KFUM fick plötsligt allt att stämma där efter 5-9 och gick till halvtidsvila med en 13-12-ledning.

I den andra halvleken, med inlånade Sara Almhage från HK Brätte i storform, stack Linnea Barkman & co ifrån till 22-17 med bara åtta minuter kvar att spela. Detta efter vattentätt målvakts- och försvarsspel och en effektiv offensiv. Men där och då tog det abrupt stopp. Kropps gjorde 22-18 och under de avslutande fem minuterna gjorde Sofia Johansson fem raka mål samtidigt som KFUM inte gjorde ett enda. Facit på den ekvationen: 22-23. – Vi håller oss inte till det vi sagt att vi ska göra och har så svårt att stänga den här typen av matcher. Vi driver matchen i 55 minuter, sen tappar vi allt, sa Kristian Svennevid. 562 åskådare fyllde läktarna i Arena Älvhögsborg, nästan 400 fler än de som som såg toppmatchen i hockeytvåan mellan THC och Värnamo. Anmärkningsvärt och väldigt kul.

Stämningen var verkligen på topp, inte minst tack vare ett stort gäng tillresta och mycket högljudda Kropps-supportrar. Mål, KFUM: Julia Bjerkesjö Dahlberg 7 (1 straff), Sofia Adolfsson 4 (1), Michaela Blomgren 3, Erica Karlsson 2, Mathilda Rosblad 2, Julia Wikman 2, Linnea Barkman, Emma Kecevic. Bästa målskytt i Kropps: Sofia Johansson 10(3 straffar).