Kristian Karlsson såg till att hans Düsseldorf blev klart för final i Champions League.
Kristian Karlsson såg till att hans Düsseldorf blev klart för final i Champions League.

Kristian fixade finalplats

Kristian Karlsson och hans ­Düsseldorf är klart för Cham­pions League-final. Detta sedan Kristian dödat all spänning ­genom att vinna första singel­matchen i semifinalreturen hemma mot Pontoise Cergy.

ANNONS
|

Förra säsongen blev Kristian Karlsson Champions League-mästare med franska Pontoise Cergy. Efter klubbytet till tyska Düsseldorf ställdes han mot sin förra klubb i årets semifinalspel. I Frankrike vann Kristian & co det första mötet med solklara 3-0. Det behövdes alltså bara en ­singelseger i hemmamatchen för att finalplatsen skulle vara säkrad.

Det ordnade Kristian Karlsson redan i den första matchen mot vapendragaren i dubbel i landslagssammanhang, Mattias Karlsson. Kristian vann med 3-2 i set, detta efter 2-0-ledning som blev 2-2 och slutligen 11-5 i femte och avgörande. I finalen väntar ryska TTC Fakel Gazprom.

Omedelbart efter fredagskvällens 3-1-seger hyllades Kristian Karlsson på Idrottsgalan i Trollhättan. Han var med på länk från Düsseldorf och tog med ett stort leende emot galapublikens hyllningar för utmärkelsen Årets manlige idrottare 2016.

ANNONS
ANNONS