EM nästa. Kristian Karlsson från Trollhättan gjorde sitt livs bästa bordtennisinsats när han nådde semifinal i World cup för två veckor sedan. I EM siktar han på medalj i både singel och dubbel.
EM nästa. Kristian Karlsson från Trollhättan gjorde sitt livs bästa bordtennisinsats när han nådde semifinal i World cup för två veckor sedan. I EM siktar han på medalj i både singel och dubbel.

Kristian går för två medaljer i EM

Med den färska semifinalinsatsen i World cup i Saarbrücken spänner Kristian Karlsson bågen inför EM i Budapest. – Jag hoppas på guld i dubbel och en medalj i singel, säger 25-åringen från Trollhättan.

ANNONS
|

Formtoppade Kristian Karlsson är i Danmark med landslaget och förbereder sig som bäst inför EM som inleds på tisdag. Och efter den storstilade insatsen i World cup höjer Kristian Karlsson ribban och hoppas på sitt bästa mästerskap någonsin.

– Jag har aldrig riktigt lyckats individuellt i ett mästerskap tidigare. Den här gången är jag seedad som 10:a och det innebär att jag inte kan möta någon av de 8:a högst seedade innan kvarten. Mitt mål är därför minst en kvartsfinal. Men samtidigt är det en match från ett brons och då vill man såklart gå för en medalj, resonerar Kristian Karlsson.

ANNONS

I dubbel har Trollhättesonen två EM-medaljer tillsammans med parhästen Mattias Karlsson sedan tidigare.

– Jag har ett silver (2012) och ett brons (2015) ihop med honom. Och då är det klart att vi måste gå för ett guld. Vi vill ha en medalj av varje valör.

Samtidigt har dubbelförberedelserna inte varit optimala.

– Jag bor i Tyskland och vi har inte spelat dubbel ihop sedan OS. Men vi känner varandra väl sedan tidigare och vet hur vi fungerar ihop. Vi kommer att köra igenom dubbelspelet under lägret i Danmark och det borde inte vara några större problem att spela ihop oss.

EM i Budapest inleds med kval på tisdag. Kristian Karlsson går in i både singel- och dubbelturneringen på torsdag, men vet ännu inget om lottningen.

– Den görs inte förrän på onsdag kväll, när kvalet är färdigspelat, förklarar Karlsson.

Vem håller du som favorit i herrsingeln?

– Dimitirij Ovtcharov. Han har varit bäst i Europa hela året och spelat fantastiskt bra. Timo Boll har varit med länge och är hur rutinerad som helst. Han blir också farlig.

Tyskt i toppen alltså, om man får tro Kristian Karlsson.

EM i bordtennis

Spelas i Budapest 18-23 oktober.

Svenska deltagare: Kristian Karlsson, Pär Gerell, Mattias Karlsson, Anton Källberg, Li Fen, Matilda Ekholm, Linda Bergström, Jennifer Jonsson.Klasser: Singel, dubbel och mixed.

Senaste EM; Jekaterinburg, 2015:

Herrsingel: Guld: Dimitirij Ovtcharov, Tyskland, Silver: Marcos Freitas, Tyskland, Brons: Pär Gerell, Sverige och Tiago Apolonia, Portugal.

Herrdubbel: Guld: Stefan Fegerl/Joao Monteiro, Österrike/Portugal, Silver: Robert Gardos/Daniel Habesohn, Österrike. Brons: Alexander Shibaev/Kirill Skachkov, Ryssland och Kristian Karlsson/Mattias Karlsson, Sverige.

Inga svenska dam- eller mixedmedaljer.

ANNONS