Kristian Karlsson hoppas vara i toppform framåt fredag.
Kristian Karlsson hoppas vara i toppform framåt fredag.

Kristian redo för hemma-VM

Hemmaplan 2017. Hemmaplan 2018. Det är nästan för bra för att vara sant, men så är fallet för Kristian Karlsson när VM i bordtennis står för dörren. – Det funkar för mig, säger Kristian.

ANNONS
|

På måndagen inleddes pingis-VM i tyska Düsseldorf med kvalspel, under tisdagengår Kristian Karlsson sin första match i mästerskapet när han och Mattias Karlsson tar sig an det slovenska paret Bojan Topic/Darko Jorgic. På onsdagen inleds singelspelet för Kristians del mot en kvalspelare. VM avgörs alltså i Düsseldorf, Kristian Karlssons hemadress numera. Och nästa år går lag-VM i Halmstad, där han bodde tidigare. – Otroligt egentligen, och jättekul. Jag känner mig lyckligt lottad och hoppas på extra stort publikstöd.

Kristian Karlsson visade gryende VM-form vid en pingislandskamp mot England i Halmstad förra veckan. – Jag gick därifrån med 4-0 i matcher, det är bra, säger Kristian som ser fram mot årets VM-turnering: – Formen är stegrande och jag hoppas vara på topp framåt fredag. I dubbel är Kristian och Mattias kvartsfinalseedade, i singel är Kristian sextondelsseedad. – Så målet är att nå ett steg högre, semi i dubbel (medalj) och åttondel i singel, säger Kristian, som nådde andra omgången i VM för två år sedan och som två gånger spelat åttondelsfinal i dubbel i VM.

ANNONS

Dubbelpremiären i tisdag kväll mot det slovenska paret blir tuff tror Kristian. I singel handlar allt om att vinna turneringens tredje match, mot japanen och OS-trean Jun Mizutani. – Det är han jag måste slå om jag ska nå mitt mål, minst åttondelsfinal, säger Kristian. I första singelmatchen väntar alltså en kvalspelare, sedan en kille från Hongkong.

ANNONS