Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kristian Karlsson vann sin match i kvartsfinalen, men det räckte inte och Sverige är nu ute ur lag-EM. Bild: GEPA PICTURES
Kristian Karlsson vann sin match i kvartsfinalen, men det räckte inte och Sverige är nu ute ur lag-EM. Bild: GEPA PICTURES

Kristians vinst räckte inte för Sverige

Kristian Karlsson gjorde vad han kunde, men hans vinst med 3-0 räckte inte. Sverige förlorade kvartsfinalen mot Slovenien med 2-3 och har därmed spelat klart i året lag-EM.

Efter tre raka vinster i gruppsspelet och därmed en klar gruppseger kom Sverige till kvartsfinalen mot Slovenien med tämligen gott självförtroende. Men det skulle snabbt bli rubbat.

Redan i första matchen kom första bakslaget.

Även om det hela blev en tajt historia mellan Anton Källberg och Bojan Tokic där svensken till slut förlorade i det sista och avgörande setet.

Men efter det såg det ljusare ut. Mattias Karlsson och Kristian Karlsson stod för två stabila insatser mot Darko Jorgic respektive Deni Kozul och vann båda sina matchen med 3-0.

Ledning 2-1 till Sverige.

Men så i fjärde matchen fick Mattias Karlsson se sig besegrad av Bojan Tokic och en direkt avgörande match mellan slovenen Darko Jorgic och Pär Gerell väntande.

Matchen började med att Darko Jorgic vann med 11-8, i andra set blev siffrorna desamma fast i Sveriges favör. I tredje set vann återigen Jorgic och pressen var stor på Pär Gerell.

I fjärde set vann till slut Darko Jorgic ganska klart med 11-6 och Sloveniens segersiffror skrev till 3-2.

Det innebär att lag-EM är över för den här gången för de svenska herrarna.

MEST LÄST