Bra prestation. Ett lokalt lag, under ledning av Anders Johansson och Oluf Skoogh, imponerade under Vätternrundan.
Bra prestation. Ett lokalt lag, under ledning av Anders Johansson och Oluf Skoogh, imponerade under Vätternrundan.

Lokalt team slog rekord

Serneke Allbike Racing Team SUB 7, lett av Mellerudsbördiga Anders ”Höna” Johansson och Oluf Skoogh, stod för en enorm lagprestation på Vätternrundan. – Vi fick 25 åkare under drömgränsen sju timmar, berättar Skoogh.

ANNONS
|

Skoogh och ”Höna” var tidigare med kring arrangemanget av Alliansloppet. Man startade då ett lag som hette Team Alliansloppet, beståendes av skidåkare som cyklade Vätternrundan. Detta lag gjorde framsteg för varje år som gick, men styrs inte längre av Johansson och Skoogh, då de inför förra årets Vätternrunda hoppade av arrangemanget kring Alliansloppet. I stället körde båda två individuellt, vilket de ansåg var ”fruktansvärt tråkigt”, enligt Skoogh.

– När vi åkte i bilen hem, bestämde vi oss för att starta ett nytt team. Vi ringde de bästa cyklisterna vi visste på vägen hem. Några av dem nappade, och därefter anslöt fler och fler tills vi var 60 cyklister beståendes av 59 män och en kvinna, återberättar Skoogh, vars team även fixade flertalet sponsorer, däribland Serneke, som agerade huvudsponsor.

ANNONS

Resultatet blev sensationellt bra. Av teamets 60 cyklister, lyckades hela 25 ta sig under drömgränsen sju timmar.

– Det har aldrig hänt tidigare att ett team haft så många under sju timmar, säger Skoogh, vars team även var snabbast bland lagen och därmed hade bättre tid än det professionella 3-berg-teamet.

I det vinnande laget fanns flera lokala cyklister. Från Wänershof CK deltog Christer Hermansson, Gustav Elmvik, Patrik Lindroth, Magnus Falk samt ”Höna” och Skoogh, medan Trollhättan 3CT:s representanter var Marcus Sandh och Magnus Eriksson.

ANNONS