Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

21764784_10155941104584238_3217717481879296057_n
Laget från NÄRK kom trea i första omgången av division 2 i hoppning. På hästen Fatoya sitter Jessica Jakobsson, från vänster Anette Kihlberg, Ellen Linde och Daniella Daoud. Bild: PATRICIA DAOUD

Lyckad första omgång för NÄRK

I helgen har det tävlats framgångsrikt på många olika platser av områdets ekipage. I höstens lagserier har första omgången av division 2 i hoppning avgjorts för både häst och ponny. Bästa lokala lag var NÄRK som hoppade hem ett tredjepris för stor häst.

Division 2 för häst reds i Töreboda. Sju lag var anmälda till serien och sex av dessa kom till start. Serien inleddes över en meter för att sedan höjas med fem centimeter per omgång i de två kommande. Från området var både NÄRK och Dalslands HSK på plats. Resultatmässigt är det alltid lite extra spännande och nervöst i laghoppning vilket syntes i resultatlistan. Inget av lagen lyckades med helt felfritt protokoll, vinnarna Skövde var dock närmast då de slutade på ett fel.

NÄRK representerades av Daniella Daoud/Chanel, Ellen Linde/Idiom, Anette Kihlberg/Dee Snider och Jessica Jakobsson/Fatoya (inlånad från Nygård). Laget slutade på åtta fel vilket räckte till tredjeplatsen.

– Alla red jättefina rundor så det var jättekul att vi fick åka hem med en placering fast vi hade några oturliga rivningar i laget, kommenterade lagledaren Anette Kihlberg.

För DHSK blev det en sjätteplats i lag. I förklassen över en meter låg DHSK-ekipagen däremot i topp med Linnea Eriksson/Caesar Fortuna som segrare före Malin Nilsson/Bollinger som tvåa och Kristin Hammarsträng/Laika på fjärde plats. Även Jessica Jakobsson hoppade hem ett individuellt fjärdepris.

Ponnyernas division 2 avgjordes i Mark. Där kom hela 13 lag till start varav tre från området. Segrade gjorde hemmalaget Mark som var ensamma om att klara felfritt resultat. De lokala lagen slutade sjua (VRF), nia (TSR) och elva (VRF). Individuellt blev det dock flera placeringar.

Ellen Johansson, Vänersborg, tävlade i Österlen i helgen. Ett kval för att rida childrensklasserna på Elmia Scandinavian Horse Show hägrade och tillsammans med sin Curra Clover Flight lyckades Ellen klara kvalet som reds över en 1.20 inverkansridning. Ellen är nu kvalad för att tävla i Elmia både med sin C-ponny Rock On Sally och med hästen Curra Clover Flight.

På lite närmre håll arrangerade Grästorps RK regional dressyr med många lokala deltagare. Flera priser reds hem, men enda lokala segern stod TSR:s Tindra Lindén och hennes Dagmar för då de red hem den blågula rosetten i lätt C:1 för kategori B.

I Färgelanda reds lokal och regional hoppning för ponny i två dagar. Många klasser och många lokala starter resulterade i hela sex lokala segrar. Filippa Karlsson/Windy, DHSK, hoppade hem två vinster (lätt C och lätt C+) liksom Ella Hallquist/Liscarrow Lad, VRF, (lätt C och lätt B), medan Linnea Augustsson/Cabi, DHSK, och Emmie Kjörnsberg/Nanisch, VRF, hoppade hem var sin vinst (lätt D+ respektive lätt C).

 

MEST LÄST