Marianne Ahlborg från arrangörsklubben Skoftebyns AIS tror och hoppas på att få ett stort publikstöd i dagens boxningsgala i Arena Älvhögsborg. ”Jag är taggad till ­tusen”, säger hon inför landslagsdebuten.
Marianne Ahlborg från arrangörsklubben Skoftebyns AIS tror och hoppas på att få ett stort publikstöd i dagens boxningsgala i Arena Älvhögsborg. ”Jag är taggad till ­tusen”, säger hon inför landslagsdebuten.

Marianne är taggad för blågul debut

I eftermiddag smäller det i Arena Älvhögsborg. För första gången på decennier arrangeras en boxningslandskamp där och i det blågula gänget återfinns två lokala ­representanter – Marianne Ahlborg, Skoftebyns AIS, och Alexander Holm, Vänersborgs BK.

ANNONS
|

Den sistnämnde presenterades i ett större reportage på TTELA-sporten i fredags, i dag är det dags för lite snack med arrangörsklubbens Marianne Ahlborg som står inför sitt största äventyr i karriären. – Ja, och det ska bli så ­roligt. Att debutera i landslaget känns verkligen stort, och att dessutom få göra det på hemmaplan känns ännu större, säger Marianne.

För motståndet i Arena Älvhögsborg svarar Finland och Marianne Ahlborgs kombatant heter Annukka Volotinen, en 35-årig veteran som gjorde ett uppehåll i boxningskarriären för att ägna sig åt savate (fransk kickboxning), men som nu har sökt sig tillbaka till boxningen igen. – Jag känner inte till något annat om min motståndare än att hon är erfaren. Men det lär bli en svår, jobbig och tuff match, tror Marianne Ahlborg, som inte kunnat toppa formen till landskampen så som hon hade velat och planerat. – Nä, jag åkte på en virusinfektion i halsen och har ­varit sjuk i tre veckor. Nu är jag bara glad att vara frisk igen, men självklart har jag tappat kondition som ju är en färskvara som måste ­underhållas hela tiden.

ANNONS

Marianne Ahlborg har dock kunnat träna bra den senaste veckan och känner sig ändå hyfsat förberedd. – Styrkan finns, den tappar man inte i första taget. 25-åriga Ahlborg har i år vunnit Golden Girl i Borås för andra gången i karriären, tog SM-brons i sin viktklass och guld i en stor tävling i Danmark i höstas. Meriter som gett henne en plats i den blågula tröjan. – Jag hoppas förstås på seger och att jag får mycket hjälp av publiken, jag är taggad till tusen. Och så hoppas vi på fullsatt i hallen, säger Marianne Ahlborg.

Fakta: Landskamp Matchlistan mellan Sverige och Finland ser ut enligt följande: W51 kg: Juliana Söderström-Mia Salokannel W54 kg: Sara Svensson-Marjut Lausti W57 kg: Sophia Smith-Kati Ylivirta W69 kg: Marianne Ahlborg-Annukka Volotinen 60 kg: Biniam Tesfagabr-Markus Pasanen 64 kg: Milad Mazdak-Amin Nuri 69 kg: Adolpe Sylpa-Muhammad Abdilrasoon 75 kg: Alexander Holm-Mico Hakkarainen 75 kg: Abdesslam Chabi-Jarkko Alanen

ANNONS