Glada miner hos spelare och ledare i TBF:s division 4-lag efter de två vinsterna i seriepremiären.
Glada miner hos spelare och ledare i TBF:s division 4-lag efter de två vinsterna i seriepremiären. Bild: Privat

Mest dur för TBF i seriepremiärerna

Vid helgens premiär i det nationella seriespelet var det hemmamatcher för TBF:s andralag som spelar i division 1. De andra TBF-lagen åkte till Örebro och Färgelanda.

ANNONS
|

Badmintonligan startade i veckan, men TBF stod över. På tisdag nästa vecka är det dock dags för bortamatch mot Västra Frölunda, medan hemmapremiären i badmintonligan sker den 23 oktober mot Umeå.

Division 1-laget inledde mot ett förstärkt Örebro. En öppen match på förhand. Felix Nandin och Oskar Westerlund spelade bländande dubbel och gav TBF ledningen med 1-0 efter herrdubbel 1. Christoffer Johansson och Jesper Borgstedt fortsatte i samma stil och 2-0 till TBF. I damdubbel reducerade Örebro när Emelie Borgstedt och Thea Roslin föll.

Rebecca Johnsson övertygade sedan i damsingel och 3-1 var ett faktum. Ludvig Petre Olsson ökade på till 4-1 efter stabil seger i herrsingel 1. Christoffer och Adam Torstensson vann sedan herrsingel 2 och 3 på bra sätt och 6-1 till TBF. Örebro vann sedan den avslutande mixedmatchen mot Nandin/Johnsson, och därmed 6-2 till TBF.

ANNONS

Samma siffror

Mot Göta från Linköping blev det återigen 6-2 till TBF efter segrar för herrdubbelparen och i alla tre herrsinglarna där TBF matchade de unga spelarna födda 2001. Ludvig Petre Olsson, Adam Torstensson och Jesper Borgstedt vann på ett bra sätt och därmed 5-2 inför avslutande mixedmatchen.

Innan dess hade Göta vunnit damdubbel och damsingel. Thea Roslin var nära i damsingel men föll tufft i en tresetare. Christoffer Torstensson och Emelie Borgstedt satte sedan punkt med seger och 6-2 till TBF.

Nästa omgång är den 20 oktober i Skogås då Stockholmsklubbarna Skogås och Komet väntar. Båda dessa lagen är starka, speciellt Skogås ser ruskigt starkt ut, så det blir något att bita i för TBF.

Fem rookies

Div 3-laget styrde kosan mot Örebro för spel mot BMK Racket från Alingsås och Carlton från Kumla. Inledningsvis blev det en 3-5 förlust mot Racket följt av 2-6 mot Carlton.

Div 4-laget åkte till Färgelanda och kom hem med två säkra vinstmatcher och serieledning efter 8-0 mot Team Västra Värmland och 6-2 mot Torp 3.

Laget mönstrade hela fem rookies när det gäller seriespel. Laget bestod av Elsa Ceivik, Rebecca Häger, Toste Isaksson, Tom Roslin, Daniel Ström och Alexander Strandberg.

ANNONS