Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Judo NM
Mästerskapsarrangörer. Mattias Edvinsson och Lars Johansson, engagerade inom Trollhättans judoklubb, är två av de ledare som ser fram emot att klubben får arrangera nordiska mästerskapen i judo nästa år.

Nordiskt mästerskap i judo till Trollhättan

Nordiska mästerskapen i judo avgörs i Trollhättan nästa år. – Det känns fantastiskt stort, säger Christian Palmcrantz, engagerad inom Trollhättans judoklubb.

Trollträffen i judo har precis avgjorts i Arena Älvhögsborg. (Reportage i TTELA senare i veckan). 457 deltagare från Sverige, Norge och England har gjort upp om segrarna i klasserna åtta år och uppåt.

– Det har genomförts omkring 1 000 matcher under två dagar, säger Mattias Edvinsson, ledare och huvudtränare inom Trollhättans judoklubb.

Trollträffen genomförs två gånger per år och har vuxit ganska mycket som tävling de senaste åren. Höstens upplaga är den största sett till deltagarantalet.

– Vi har skaffat oss erfarenhet av att arrangera stora tävlingar de senaste åren och det är mot bakgrund av det som vi nu blivit utsedda att arrangera nästa års nordiska mästerskap, säger Christian Palmcrantz.

Mästerskapet ska genomföras helgen 13-14 maj och avgörs i klasserna U18, juniorer, seniorer och veteraner. Tävlingsplats är Arena Älvhögsborg.

– Det kommer att vara ungefär 600 deltagare med från hela Norden, säger Mattias Edvinsson.

Med ett knappt halvår kvar till mästerskapen finns en viss anspänning bland arrangörerna.

– Vi har en bra organisation och mycket är redan på plats. Men vi kommer även att ta hjälp av närliggande klubbar i Lilla Edet och Stenungsund för att kunna genomföra tävlingarna på bästa sätt. Det som nu ligger närmast till hands är att ragga sponsorer, säger Christian Palmcrantz.

MEST LÄST