Efter att ha blivit utslagen av klubbkamraten Anton Källberg i SM-semi laddar nu Kristian Karlsson om för spel i Champions League-semifinal mot gamla klubben Pontoise Cergy.
Efter att ha blivit utslagen av klubbkamraten Anton Källberg i SM-semi laddar nu Kristian Karlsson om för spel i Champions League-semifinal mot gamla klubben Pontoise Cergy.

Nu laddar Kristian för CL-semifinal

Ena dagen är han med och besegrar OS-ettan och tvåan i Dubai. Andra dagen förlorar han mot unge klubbkompisen Anton Källberg i SM i Halmstad. – Men nu väntar ännu viktigare matcher, säger Kristian Karlsson.

ANNONS
|

De båda karlssönerna Kristian och Mattias skrällde rejält i World Tour-tävlingen i Dubai förra helgen. I dubbelturneringens åttondelsfinal mot kineserna Ma Long (etta på världsrankingen) och Zhang Jike (fyra) blev det en 3-1-seger som väckte stor uppmärksamhet. – Det är nog den största seger vi tagit sett till spelarstyrkor, säger Kristian, som i par med vapendragaren Mattias Karlsson tog sig hela vägen till final där dock japanska duon Morizono/Oshima blev en för hård nöt att knäcka. – Det var tuffast möjliga motstånd, de är rankade etta i världen i dubbel och kom med fem raka World Tour-finalsegrar i ryggen. Synd att vi inte fick till ett skiljeset, vi hade häng på det, säger Kristian Karlsson.

ANNONS

Den gångna helgen har Trollhättegrabben varit hemma i Sverige och spelat SM, närmare bestämt i Halmstad. Kristian ställde upp som favorit men fick ge sig i semifinal mot klubbkompisen i Düsseldorf, unge Anton Källberg. – Han vann med 11-9 i skiljeset, konstaterar Kristian utan att för den skull låta särskilt besviken.

Nej, nu väntar viktigare saker än SM för Kristian och Anton, som för övrigt spelade hem SM-guldet. På torsdag är det dags för det första semifinalmötet i Champions League mot franska storlaget AS Pontoise Cergy, Kristians tidigare klubb. – Det blir ju något extra för mig, förstås. Sedan visar det sig om jag får spela, vi har många bra grabbar i laget. Hur stor bedömer du att chansen är att slå ut din gamla klubb och gå till CL-final? – Vi är knappa favoriter, så chansen är ganska god. Returen spelas hemma i Düsseldorf fredagen den 7 april och sammanlagt resultat gäller i de båda matcherna.

I fjol vann Kristian Karlsson och AS Pontoise Cergy Champions League efter seger mot Robert Svenssons Eslöv. Detta efter en rekordjämn finalserie. I mitten av april åker sedan Kristian Karlsson till Sydkorea för att genrepa inför VM hemma i Düsseldorf 29/5-5/6.

ANNONS