... och TFF ångar på mot klar serieseger

En av poängkungarna i IBK Elf­hög. Nu den främste i ny-startade Trollhättans FF. – Min roll är att bidra framåt, men det är kollektivet som är viktigast, säger David Clement.

ANNONS
|

IBK Elfhög har varit den enda innebandyföreningen i Trollhättan i många år, men har nu fått konkurrens av uppstickaren Trollhättan Finska Förening.

– Vi är ett kompisgäng som spelar innebandy för att det är kul, och för att vinna, säger David Clement, målfarlig 28-åring som med sina 24 poäng (14 mål och 10 assists) ligger trea i poängligan i division 4 Västergötland.

En serie som TFF toppar i överlägsen stil – nio raka segrar och målskillnaden 87-31 betyder att laget är outstanding och alltså går mot en solklar serieseger.

– Det blir ju väldigt intressant om vi tar hem det här och hamnar i samma serie som Elfhög nästa säsong, säger Clement.

ANNONS

Truppen består av en salig blandning spelare från Tvåstad, flera med finländsk bakgrund, och merparten har ett förflutet i IBK Elfhög men också i IBK Vänersborg och sådana som mer eller mindre hade lagt innebandyklubban på hyllan.

Den äldste är 47 (!) år, de två yngsta 22. I ålderspannet någonstans däremellan hittar vi alltså David Clement.

– För mig och för många andra i TFF har det här blivit en nytändning och det är roligt på ett annat sätt än tidigare, tycker han.

Tränare är Peter Jonsson med mångårig erfarenhet av spel i såväl IBK Vänersborg som IBK Elfhög.

TFF spelar sina hemmamatcher i Torsbohallen.

ANNONS