Vänersnäsgrabben Erik Ljungberg bröt ett mellanben i handen och skadade ena knät illa efter en krasch i Stångbroslaget i söndags.
Vänersnäsgrabben Erik Ljungberg bröt ett mellanben i handen och skadade ena knät illa efter en krasch i Stångbroslaget i söndags.

Otäck krasch tvingar Erik till vila

Erik Ljungberg från Vänersnäs är en otursförföljd herre. Nu har han skadat sig igen. – Fast den här gången hade jag tur i oturen, säger Erik efter helgens krasch i Stångebroslaget.

ANNONS
|

23-årige Erik Ljungberg är oerhört framgångsrik i enduro och toppar just nu SM-tabellen i sin klass. Detta trots att han bröt nyckelbenet strax innan SM-premiären i våras. – Den gången skruvade de ihop mig så att jag kunde köra, och det gick ju bra, säger Erik. Efter fyra raka segrar i SM-serien – fyra deltävlingar återstår – är Erik Ljungberg ohotad ledare i JSM2-klassen och målsättningen är förstås att ta hem titeln fram i höstdagar. Men ett litet, kanske stort, hinder har dykt upp på vägen mot den hett eftertraktade SM-segern.

I den gångna helgens endurotävling Stångebroslaget i Linköping var nämligen olyckan framme. – Det var masstart och 200 på starlinjen, och så skulle vi alla in i första kurvan. Alltså ingen bra situation ... Men Erik Ljungberg fick en bra start och var fjärde man ut ur kurvan. Det var han både nöjd och missnöjd med. – Jag ville ta mig förbi trean också, men kom ut i fel spår och fick ett kast på cykeln och gick i backen. Och då gick det ganska fort, 50-60 km/tim kanske. Jag hamnade som tur var utanför banan och slapp bli överkörd av de andra, säger Erik.

ANNONS

Direkt efter kraschen kände Vänersnäsföraren att ena knät var illa däran. Och lite senare förstod han att även handen var skadad. – Så vi åkte upp till akuten på Näl när vi kom hem. Ett mellanben i handen var brutet så jag blev gipsad. Med knät vet jag inte mer än att det gör jätteont och är stelt. Erik Ljungberg har svårt att röra sig och kan inte gå med hjälp av kryckor på grund av den gipsade handen. – Alternativet är rullstol, men det känner jag inte för. Så jag tar mig fram genom att stödja mig mot väggarna ...

Erik gör sitt sista år som junior och vill väldigt gärna ro hem SM-titeln. Han toppar som sagt JSM2-klassen och ligger femma totalt räknat alla SM-klasser. – Jag har en månad på mig att bli bra, nästa SM-deltävling går i Skövde, säger Erik som är mest orolig för knäskadan. – Jag vet inte hur illa det är, måste nog röntga knät. Jag har slitit av korsband i det andra knät tidigare, det här var mitt hela knä.

Fakta: JSM2 Totalställning efter fyra deltävlingar av åtta: 1) Erik Ljungberg, Falköpings MK, 80 (20-20-20-20) 2) Anton Sandstedt, Tibro MK, …64 (15-17-15-17) 3) Oskar Ljungström, Falköping, …56 (17-11-17-11)

ANNONS