Kristian Karlsson och Mattias Karlsson vann sin premiärmatch i VM mot ett slovenskt par. På onsdagskvällen väntar svenskmöte med Pär Gerell/Anton Källberg i den andra omgången.
Kristian Karlsson och Mattias Karlsson vann sin premiärmatch i VM mot ett slovenskt par. På onsdagskvällen väntar svenskmöte med Pär Gerell/Anton Källberg i den andra omgången.

Premiärseger i VM för Kristian och Mattias

Kristian Karlsson och Mattias Karlsson är vidare i dubbel i VM. På onsdagskvällen ställs svenskparet mot en annat ­blågul kombination i den ­andra omgången – Pär Gerell och ­Anton Källberg.

ANNONS
|

På tisdagen gick Kristian Karlsson in i dubbelturneringen i VM i Düsseldorf tillsammans med ­vapendragaren Mattias Karlsson. På andra sidan bordet i hagen stod det slovenska paret Bojan ­Tokic och Darko Jorgic, veteran och nykomling. Efter två set förstod man vartåt det barkade. Då hade Karlsson/Karlsson skaffat sig en 2-0-ledning efter 11-9, 11-5.

Men slovenerna hade inte gett upp, vann det tredje setet med klara 11-5 innan svenskduon kunde avrunda det hela med två setsegrar till, med andra ord 4-1 till slut. – Känns skönt att vara inne i VM-turneringen, 4-1 mot det här paret är ganska bra. Tokic är etablerad och håller hög klass, kommenterar Kristian Karlsson minuterna efter att matchbollen slagits in. – En solid insats av båda två, tycker jag. Vi spelade bra i en relativt tuff första match.

ANNONS

Motståndare i den andra omgången blir Pär Gerell och Anton Källberg som klart besegrade paret Leong/Haiqal från Malaysia. – Det garanterar ett svenskt par i den tredje omgången, ­konstaterar Kristian Karlsson och hoppas ­förstås att det blir han och Mattias som kniper den platsen.

Kristian Karlsson går in i singelspelet i dag och möter där kvalspelaren Liao Cheng-Ting från Taiwan, nummer 100 på världsrankingen. – Det blir en tuff första match i singel och det gäller att vara på tårna direkt, säger Kristian. Liao vann bland annat U21-turneringen på världstouren i Doha i december och kan en hel del i sina bästa stunder. En lurig motståndare och tillräckligt bra för att Kristian Karlsson måste kliva in i pingishagen med fullt fokus på onsdagseftermiddagen.

ANNONS