Robert tar över efter Dan-Eric

Ett par veckor till, sedan tackar Dan-Eric Bohm, 65, för sig som anläggningschef i Trollhättans stad. – Jag tar över en stafettpinne av guld, säger Robert Stenberg, ersättaren som redan är på plats.

ANNONS
|

Med reservation för någon dag hit eller dit slutar Dan-Eric Bohm den 14 juli, sedan väntar livet som pensionär.

Men lugn och ro?

Inte alls.

– Framför allt barnbarnen ska få mer tid, de är dessutom redan uppklädda i de rätta färgerna, säger Dan-Eric och ler finurligt.

Det är naturligtvis Tottenham Hot Spurs det gäller, att jobbarkompisarna uppvaktade med en Spurströja med 65 och Bohm på ryggen var ingen tillfällighet.

– Den satt perfekt, det var nästan så jag kunde gått in på White Hart Lane...

Tottenham började han hålla på 1961, han har varit medlem i Trollhättans FK sedan 1967, och ett tredje årtal som haft stor betydelse är 1992, när han började som anläggningschef.

ANNONS

När han nu ombeds summera sina 25 år på posten så konstaterar han att:

– Det har varit ett samspel mellan staden och föreningarna, och det har varit uppskattat från båda parter.

Och där politiken har varit det tredje benet.

– De beslutar och vi verkställer, och politikens vilja är att anläggningarna ska vara utspridda över staden.

Till största delen är det också så att de ägs av Trollhättans stad, men att det är föreningarna själva, med hjälp av bidrag, som står för driften.

Exempel är Stavrelunds IP (TFK), Torsbovallen (Trollhättans BoIS), Skogshöjden (TIF), Kamratgården (IFK Trollhättan), Ängens Gård och NÄRK, samt skytteanläggningen vid Skogssäter.

Vad har varit bäst under åren som anläggningschef?

– Uppskattningen från Troll-hätteborna, men det har inte varit någon enmansteater, det är många som är inblandade.

Är det något som fortfarande saknas?

– Vi har väldigt mycket bredd, men för lite elitidrott, åtminstone när det gäller de stora publiksporterna, och genomgående är det så att när något lag gått upp har det haft svårt att etablera sig på en högre nivå.

Dan-Eric var själv med i FC Trollhättans begynnelse, som assisterande tränare till Kjell Pettersson, men slutade i före-ningen efter 2008.

När han nu lämnar över till 46-årige Robert Stenberg, som får titeln Områdeschef idrott och friluftsliv, så blir det en smidig övergång, de båda har haft möjligheten att gå omlott i snart två månader.

ANNONS

Stenberg, som ägnat sig åt uthållighetsidrotter, kommer närmast från polisyrket, men valde att byta efter 24 år i kåren, de sista som biträdande polischef i Östra Fyrbodal.

– Förut gifte man sig med polisyrket, men så är det inte längre, och när jag såg annonsen tänkte jag direkt att det jobbet måste jag söka.

Där är vi nu.

– Jag tar över en stafettpinne av guld, man tror inte att vi har så mycket som vi faktiskt har här i Trollhättan.

Och mycket ska bli (ännu) mer, efter upprustningen av två badplatser vid Öresjö och en gångbrygga där emellan, står ny klubbstuga med omklädningsrum vid Nysätra (Skoftebyns IF) först på agendan, och sedan renovering av ishallen.

Men allt är inte anläggningar, påpekar Stenberg:

– Vi måste få ungdomar att välja bort telefon och padda också, fler barn i idrott och rörelse helt enkelt.

ANNONS