Linnea Fohlén Gladh blev trippelsegrare under Sävedalsspelen. Bild: Enar Karlsson

Sex TFiK-segrar på Sävedalsspelen

Det var en liten trupp friidrottare från TFiK som ställde upp i anrika Sävedalsspelen, bland annat på grund av att några deltog i seriematchen på lördagen. Trots detta blev det mycket stora framgångar med bland annat sex segrar.

|

Allra framgångsrikast var inte oväntat Linnea Fohlén Gladh som vann tre av de fyra grenar hon deltog i. På lördagen vann hon först kula i klassen F12 på personliga rekordet 12,08 m. Sedan satte hon personligt rekord även i diskus med resultatet 33,32 m. Båda resultaten är dessutom nya klubbrekord samt rekord för Sävedalsspelen.

På söndagen tog hon sin tredje seger genom att kasta 26,61 i spjut. Hon var även nära att ta hem en fjärde seger då hon kom tvåa i höjd på samma höjd som segrarinnan men med fler rivningar.

En annan framgångsrik friidrottare var Nils Ekström. Han vann överlägset 80 m häck i klassen P15 på nya personliga, tillika klubbrekordet, 11,81 sekunder, en förbättring med 30 hundradelar.

På 300 m häck fick han ställa upp i P17-klassen där han kom trea med tiden 43,60 sekunder, vilket är en förbättring av hans personliga rekord med dryga sekunden.

På söndagen följde han upp sitt tävlande med att göra ett suveränt lopp på 300 meter som han vann på 38,78 sekunder. Samtliga hans resultat är nya klubbrekord. Nils har under vintern utvecklats mycket som löpare delvis beroende på att han varit mycket träningsvillig.

Den sjätte segern tog Elvira Tanderud som, trots att hon tävlade i lördagens seriematch, ställde upp på 300 meter i F14. Elvira gjorde ett nytt monsterlopp och gick för första gången under 40 sekunder när hon rusade i mål på 39,82, en fantastiskt bra tid. Givetvis klubbrekord och nytt Sävedalsspelsrekord.

Förutom segrarna kan nämnas att Linneas lillebror Alvin, 10 år, kom på sjätte plats i spjut pojkar 12 år. Här kom nye Albin Freiholtz på nionde plats. Han blev även nia på 200 meter och sjua på 1500 meter.

Vilmer Andersson var sexa och Filip Klevsjö nia på 800 meter och Ella Feldthusen var femma på, för henne ännu lite långa, distansen 300 meter.