SIF-keepern Arvid Sterner svarade för ett par jätteräddningar i första halvlek och var lagets genom­gående bäste spelare.

Skoftebyn tappade efter pausen

I en halvlek såg Skoftebyns IF ut att kunna rubba lokalrivalen och seriefavoriten IFK Uddevalla hemma i Arena Älvhögsborg. Sedan kom fem ödesdigra minuter och förstörde allt.  – Riktigt tungt, summerar lagkaptenen Krister Andersson sina känslor efter 1-4 (1-0).

|

Efter den tunga säsongsinledningen med noll poäng och idel förluster efter tre omgångar, reste sig Skoftebyn Futsal ur askan och vann de två efterföljande matcherna. Detta gjorde att man ändå kom till derbyt hemma mot lokalrivalen IFK Uddevalla med gott självförtroende i matchen som var den första efter förra helgens landslagsuppehåll.

Gästande IFK hade flera spelare som representerade Sveriges landslag under helgen, vilket kanske satte sina spår i början av matchen. SIF gav nämligen topplaget en rejäl kamp i den första halvleken, som man också vann med 1-0 sedan Carl Lext förvaltat en straff på bästa sätt och Arvid Sterner svarat för två svettiga frilägesräddningar.

Vid båda tillfällena var det gästernas Robert Bagger som snuvades på konfekten. – Vi gör en riktigt bra första halvlek, såväl spel- som försvarsmässigt. Vi ligger oerhört disciplinerat och bra då, säger SIF:s lagkapten Krister Andersson, vars lag dessutom öppnade den andra akten piggt och där och man då såg ut att kunna plocka hem samtliga poäng från matchen.

Fem riktigt ödesdigra minuter i mitten av halvleken grusade dock hemmahoppen om poäng, då Fredrik Söderqvist först prickade stolpen. Det var varningsskottet. Sedan kvitterade gästerna bara sekunder senare när Robert Bagger till slut lyckades överlista Sterner. Därefter skrev han in sig i målprotokollet ytterligare en gång, och emellan det fann även Söderqvist nätmaskorna. – Den perioden avgör matchen helt, då går vi bort oss alldeles för lätt, konstaterar Krister Andersson besviket.

Hemmalaget lyfte sedan spelet igen, men närmare än en stolpträff från Jonas Emanuelsson kom man inte. I stället kunde Hector Maravilla spika slutresultatettill 4-1 efter att SIF tagit ut målvakten i ett sista desperat försök att nå poäng. – Nu gäller det att ladda om till kommande matcher. Spelar vi som vi gjorde stundtals i dag, både tror och hoppas jag att vi kan börja plocka mer poäng, avrundar Andersson.

Matchfakta Skoftebyn-Uddevalla 1-4 (1-0) Målen: 1-0 Carl Lext (13), 1-1 Robert Bagger (24), 1-2 Fredrik Söderqvist (28), 1-3 Robert Bagger (29), 1-4 Hector Maravilla (36) Publik: 714. Domare: Ademir Avdic, Tidaholm. Kastriot Gerxhaliu, Skara. Jorge Tarouco, Vedum.