Agon Beqiri och hans lagkamrater gjorde jobbet mot Skövde United och vann med 6-4.
Agon Beqiri och hans lagkamrater gjorde jobbet mot Skövde United och vann med 6-4.

Skoftebyn tog ny trepoängare

Skoftebyns IF hade bestämt sig – nu var det dags att lämna ­bottenskiktet i svenska futsalligan södra. Sagt och gjort, med segern (6-4) i Arena Skövde på måndagskvällen fick man lite luft till lagen i tabellens nedre skikt.

ANNONS
|

Skoftebyn har haft en uppåt­gående trend efter de tre inledande förlusterna i seriespelet. Tre segrar i de fyra senaste matcherna vittnar om det. Mot jumbolaget Skövde United FC borde dock segern ha blivit större än med två måls marginal. – Vi vann med 6-4 men borde ha vunnit med 16-4. Vi missade öppet mål hur många gånger som helst, jag själv gjorde det tre gånger, sa Agon Beqiri, för kvällen lagkapten i Krister Anderssons frånvaro.

Skoftebyn gick till halvtidsvila med 2-0 efter stabilt spel. – Vi hade bra koll på dem, konstaterade Agon Beqiri, vilket bland annat innbar att kusinerna Sargon och Hanna Abraham hölls i strama tyglar. Efter pausen spelade hemma­laget i stort sett med målvakten på bänken och fem utespelare. Det höll på att straffa sig flera gånger, men SIF-spelarna var oerhört in­effektiva när chanserna dök upp.

ANNONS

Till slut vann dock Skoftebyn mycket rättvist med 6-4 efter tre mål av såväl Gustaf Rådström som Carl Lext. – De gjorde tre mål vardera – vi andra var bedrövliga framför mål, sa Agon Beqiri och skrattade gott.

Matchfakta Skövde United FC-Skoftebyn 4-6 (0-2) Mål, Skoftebyn: Gustaf Rådström 3, Calle Lext 3.

ANNONS