Skrufscha fixade SM-brons

BK Skrufschas damer hade stora förhoppningar om att gå hela vägen. Men det tog stopp i semifinalen mot blivande slutvinnaren BK Hallandia.

ANNONS
|

Det blev alltså inga medaljer av ädlaste slag för Skrufschas bowlingdamer när tremanna-SM avgjordes som en av flera grenar under SM-veckan i Söderhamn. Kvartetten Ulla Nordström, Linda Haglund, Ulrika Heuvelman och Maria Andersson fick nöja sig med bronsmedaljer och minnet av SM-guldet från 2009. – Det var en besvikelse direkt efter semifinalförlusten, men i dag känns det ändå ganska bra. Och det var en stor och minnesvärd prisutdelning på stora torget i Söderhamn på lördagskvällen, säger Ulla Nordström när TTELA-sporten når henne under söndagens tågresa på väg hem mot Vänersborg.

Skrufscha mötte alltså BK Hallandia från Halmstad i lördagens semifinal och fick en bra start. – Vi vann den första serien, inte med mycket, tre käglor bara, men det var ju en bra start. Men där och då förändrades allting. Skrufscha öppnade den andra serien med två hål och Hallandia fick omedelbart övertaget. – Det stämde inte för nån av oss, vi spelade verkligen jättedåligt, ­säger Ulla Nordström och Hallands bowlingstolthet kunde vinna enkelt med totalpoängen 388-344.

ANNONS

Skrufscha saknade Alida Molander som har drabbats av körtelfeber. Hon hade varit given i laget under SM-tävlingen. SM-guldet gick nu till BK Hallandia som i finalen mycket knappt besegrade Team X-Calibur med siffrorna 384-376.

ANNONS