Erik Ljungberg, Vänersnäs, fick en bra start på Enduro-SM.
Erik Ljungberg, Vänersnäs, fick en bra start på Enduro-SM.

Smakstart för Erik i enduro-SM

Erik Ljungberg, Vänersnäs, fick en kanonstart på enduro-SM i helgen. Två starter och två vinster. – Jag är görnöjd, samman­fattar han.

ANNONS
|

Det var länge tveksamt om Erik skulle starta i helgens två SM-deltävlingar i Falköping: – Jag har opererat nyckelbenet och egentligen skulle jag väl inte köra, men hade jag missat dessa två, så hade SM-säsongen varit borta för mig. Första deltävlingen gick under lördagen, och här slutade han fyra totalt och etta i klassen JSM 2: – I fjol vann jag JSM 1, och i år satsar jag på den lite tyngre klassen JSM 2.

Även under söndagens andra deltävling i SM, blev det seger i klassen, men där var det tuffare. – Jag vurpade i inledningen och sedan fick jag hålla på att jaga hela dagen, berättar Erik. Inför sista provet hade han ­kommit ikapp täten, och med ett kanonåk på den sista sträckan, kunde han stå som vinnare igen.

ANNONS

Två segrar i de två första racen av totalt sju i SM. Det är en bra start för Erik. – Ja, bättre kan man ju inte önska sig, men nu är det nästa deltävling redan i helgen i Östhammar, så det gäller att ladda om. Så mycket träning kan han inte ägna sig åt med det nyopererade nyckelbenet: – Jag får hålla på att cykla en ­massa så jag håller uppe kondisen.

ANNONS