Snygg slutpunkt av Skoftebyn

Skoftebyns IF satte en snygg slutpunkt på futsalsäsongen när man på lördagseftermiddagen besegrade Skövde United FC med stora siffror, 9-2. ​Därmed hamnade Skoftebyn på fjärde plats i SFL Södra.

|

Matchen i Arena Älvhögsborg gällde allra mest för gästande Skövde United som på kvalplats riskerade att passeras av FC Mellerud på nedflyttningsplats. Nu var det aldrig någon fara på taket eftersom Mellerud förlorade stort hemma mot IFK Göteborg (se artikel nedan).

Skoftebyn inledde starkt och hade skaffat sig en 3-0-ledning efter drygt tio minuters spel efter mål av i tur och ordning Engjell Ramadani och Gustaf Rådström (två). Men så slappnade hemmalaget av före och efter halvtidspausen – och vips visade resultattavlan 3-2. Skoftebyn tog sig dock samman, Filiph Grönlund gjorde 4-2 och sedan blev det rena ketchup-effekten.

Inom loppet av sex minuter rasslade det i nätet bakom Skövdes målvakt vid inte mindre än fem tillfällen och målen gjordes i tur och ordning av Jesper Thorsell, Gustaf Rådström, Krister Andersson, Robin Larsson och Krister Andersson, lagkaptenen som alltså gjorde sitt andra mål för dagen. Men värst var Gustaf Rådström, tremålsskytt och duktig även spelmässigt betraktat.