Vänersborgs rugbyklubbs damer tog en säker seger hemma mot Göteborg, för herrarna blev det däremot förlust borta mot Oslo. 
Vänersborgs rugbyklubbs damer tog en säker seger hemma mot Göteborg, för herrarna blev det däremot förlust borta mot Oslo. 

Storseger för VRK

Vänersborgs rugbyklubb tog en övertygande seger hemma mot Göteborg RF. Det var lagets andra raka seger.

ANNONS
|

VRK:s damer vann seriepremiären mot Kalmar med 84-0 och fick en bra start på säsongen. På lördagen fortsatte de sitt segertåg när de besegrade Göteborgs rugbyförening med 99-0.

– Det kanske låter som stora siffror, men det var inte en helt enkel match. Många av tjejerna har ont i kroppen i dag, Göteborg har många tuffa spelare, säger Maria Tatu Robertsson, tränare VRK.

Men speciellt spännande var det aldrig. Redan efter första halvlek ledde hemmalaget med 48-0, och i andra fortsatte de ta poäng.

– Vi är inne på fjärde året nu och allt börjar falla på plats, vi börjar bli riktigt samspelta. Det är härligt att se, säger Tatu Robertsson.

ANNONS

Nu blir det uppehåll i 15-mannaspelet och i stället fokus på 7-manna. Nästa vecka väntar andra delen av SM-kvalet.

– Det gick väldigt bra senast så jag hoppas att det fortsätter, säger Tatu Robertsson.

För herrarna blev det ny förlust mot Oslo, precis som i seriepremiären hemma mot Oslo. På lördagen väntade returen borta mot Oslo. Vänersborg åkte dit med bara tio spelare och hade därmed förlorat matchen redan på förhand.

Men båda lagen ville spela match och VRK fick låna spelare av hemmalaget. Och det skulle visa sig bli en ganska jämn match som tillslut slutade med vinst för Oslo med ­segersiffrorna 31-17.

– Det var en ganska jämn match och vi spelade bättre än helgen innan. När alla är med har vi ett ganska bra lag. Nu till helgen möter vi Karlstad och då hoppas jag att vi tar vår första seger, säger Michael Tatu, tränare VRK.

ANNONS