Historisk trio. Carl Björnberg (18), Tobias Nilsson (26) och Marcus Johansson (22), har tagit Vänersborgs TK upp till division 1.
Historisk trio. Carl Björnberg (18), Tobias Nilsson (26) och Marcus Johansson (22), har tagit Vänersborgs TK upp till division 1.

Tenniskillar i VTK skrev historia

Tobias Nilsson, Carl Björnberg och Marcus Johansson har skrivit tennishistoria i Vänersborg. Trion har nämligen sett till att Vänersborgs Tennisklubb nästa år spelar i division 1.

ANNONS
|

– Det har aldrig hänt tidigare att Trestad haft ett lag i division 1, säger Tobias Nilsson.

När Vänersborgs TK vann med 4-0 mot Lerum i den avslutande seriematchen säkrade laget också seriesegern i division 2.

Med sex segrar och en oavgjord match vann VTK serien i stor stil.

Lagledaren Tobias Nilsson gick obesegrad genom elva singelmatcher. Carl Björnberg och Marcus Johansson var inte mycket sämre.

De förlorade bara en match var.

Trion vann dessutom samtliga sina dubbelmatcher i olika konstellationer.

– Och så har vi haft tre reserver med som också bidragit till seriesegern, säger Tobias Nilsson och namnger Peter Fridolf, William Fasth och Claudio Riviera som spelat varsin match.

ANNONS

Det historiska klivet till division 1 sätter VTK på tenniskartan. Division 1 är den näst högsta serien i landet.

– Det finns två stycken division 1-serier, en norrserie och en sydserie, med åtta lag i varje. Sedan är det elitserien, säger Tobias Nilsson.

Att klubben vann division 2 får ses som en överraskning.

– Vi hade en målsättning att komma någonstans i mitten av serien, men visste att om vi spelade bra så skulle vi kunna bli ett topplag. Och vi har spelat bra allihop och samtidigt haft marginalerna lite på vår sida, säger Marcus Johansson.

Killarna i laget har framtiden för sig. Tobias Nilsson är äldst med sina 26 år, Marcus Johansson är 22 och Carl Björnberg, 18. Den sistnämnde går ännu i skolan.

– Jag går sista året på tennisgymnasiet i Göteborg, säger Carl Björnberg.

Trion räknar med fortsatt spel i VTK även nästa säsong.

Men det behövs förstärkning med ett par spelare.

– I division 2 spelar man tre singlar och en dubbel i seriespelet. I division 1 är det fyra singlar och två dubblar, så vi behöver ett par man till in i laget, säger Tobias Nilsson.

Under vintern och tidiga våren väntar individuella tävlingar för trion.

ANNONS

När utomhussäsongen drar igång väntar spel i utomhusserien.

Där ligger VTK i division 2.

– Det är inte lika många nivåer i utomhusserien. Vi åkte ur division 1 tidigare i år, men har som målsättning att ta oss tillbaka till ettan igen, säger Tobias Nilsson.

ANNONS