Elin Axelsson är en pålitlig poängplockare för TFiK.
Elin Axelsson är en pålitlig poängplockare för TFiK. Bild: Enar Karlsson

TFiK:s damer på andra plats

Med tre tunga återbud var ledarnas målsättning för Trollhättans FiK inte högre än att försöka undvika sjätte och sista plats när match 1 i division 2 för damer skulle avgöras i Habo på lördagen. Den målsättningen fick de se överträffas med råge.

ANNONS
|

Det blev istället en andraplats för Trollhättans FiK med 56 poäng efter Sävedalens AIK som vann på 62 poäng. Närmast bakom TFiK kom Kalmar SK med 52 poäng följt av Habo FIF 46 poäng, Högby IF 42 och Ljungby FIF 36.

I en seriematch är att samla in poäng till laget viktigare än resultatet. Flest poäng drog Elin Axelsson in, som kunnat träna bättre än på flera år Hon vann nu först lätt 800 meter där hon bara gick in för att ta hem segern. 40 minuter senare sprang hon 400 meter och kom där på andra plats.

Fjortonåriga Elvira Tanderud gjorde ett fantastiskt lopp när hon vann 100 meter och där noterade tiden 12,33, vilket inte bara är nytt klubbrekord utan också ger henne en åttonde plats i årets statistik för seniorer. Hon satte även nytt klubbrekord i längd där hon kom trea med resultatet 5,33.

ANNONS

Agnes Johansson ställde upp i de svåra grenarna 100 meter häck och tresteg. Hon kom på tredje plats i båda och förbättrade sitt eget klubbrekord i tresteg genom att hoppa 10,76.

Fjortonåriga Indra Johansson gjorde ett mycket fint och tappert lopp på 5000 meter i värmen. Hon tog hem en hedrande tredje plats i sitt första banlopp på distansen.

Ytterligare fem poäng till klubben hemförde Lovisa Hörnström som deltog i slägga och ovana grenen spjut, och Ebba Engdahl som hemförde tre poäng i höjd och stav, en gren som hon tävlade i för första gången.

Det mest överraskande resultatet för klubben var nog stafetten 4x100 meter. Målsättningen innan loppet var att förbättra klubbrekordet som löd på 51,44. Nu sprang laget, bestående av Elvira Tanderud, Agnes Johansson, Elin Axelsson och Ella Feldthusen, in på andra plats men där Ella med sin fina löpning på sista sträckan var nära att gå förbi segrande Sävedalen. Lagets tid blev jättefina 48,85, vilket alltså är nytt klubbrekord med hela två och en halv sekund.

ANNONS