Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Guld och silver. Josefine Kristiansson, TSOK, tog två medaljer i Götalandsmästerskapen.
Guld och silver. Josefine Kristiansson, TSOK, tog två medaljer i Götalandsmästerskapen.

Två medaljer i Götalandsmästerskapen

Det blev guld och silver för Josefine Kristiansson, Trollhättans SOK, när Götalandsmästerskapen i orientering avgjordes i Halland.

Sprinttävlingen i Varberg var spektakulär. Första delen av banan gick i fästningsområdet på skyddsvallar och borggård och avslutades i omkringliggande parkområden.
Josefine tog ledningen efter drygt halva banan och orienterade säkert igenom banans 20 kontroller och vann med en marginal på 15 sekunder till Moa Pettersson från Karlskrona.

Långdistansen i Snödal öster om Varberg bjöd på starkt kuperad skogsmark med inslag av stigar och skogsvägar. Framkomligheten var huvudsakligen god, men det fanns tätbevuxna områden och hyggen som begränsade löpfarten.
Kristiansson gjorde ett tidsödande misstag på närmare tre och en halv minut till banans tionde kontroll. På de återstående tre kontrollerna fanns ingen möjlighet att ta igen den förlorade tiden och hon fick nöja sig med silvermedaljen. Guldet hamnade hos Louise Lundgren från Växjö.
För de lokala löparna väntar nu publiktävlingar i samband med VM i orientering som avgörs i Strömstad och Tanum. Dock deltar inga från OK Gipen och OK Kroppefjäll då de har åtagit sig funktionärsuppgifter.

MEST LÄST