Fyra mål. Ximena Pettersson gjorde fyra mål när Tvåstad vann med 9-4 borta mot Skövde.

Tvåstad KIK upp i topp

Tvåstad KIK är nya serieledare i division 1 Västergötland i innebandy. Detta efter 9-4 borta mot Skövde. Men segern satt långt inne. Det var helt jämnt efter två perioder.

|

Det var ett riktigt toppmöte i Skövde Arena när hemmalaget Skövde ställdes mot Tvåstad KIK i innebandyettan. Två obesegrade lag i en tidig seriefinal. Tvåstad fick en riktig smakstart när Ximena Petterson gjorde 1-0 redan efter 11 sekunder. Bara minuten senare slog hon till igen och Tvåstad ledde med 2-0 efter 1.22 och det såg ut att kunna bli en lätt resa mot seger. Men icke. Emelie Bertilsson reducerade till 1-2 efter fyra minuter och sedan var det här en helt jämn match i två perioder. Och under några minuter i den andra perioden var faktiskt hemmalaget i ledningen, sedan Klara Evaldsson gjort 4-3 halvvägs in i matchen. – Vi gick på två femmor hela matchen och det var lite nervöst inför sista perioden, säger Ximena Pettersson, som kom att bli 4-målsskytt under kvällen. Inför den sista perioden stuvade Tvåstad om i laget och det gav en i det närmaste osannolik utdelning. – Vi sa till oss själva att vi måste lägga in en högre växel och att bollen låg hos oss, att det var vi som bestämde om vi kunde vinna matchen. Ximena Pettersson gjorde 5-4 till Tvåstad två minuter in i den sista perioden. Ellen Svensson spädde på till 6-4 och innan halva den sista perioden var spelad hade Tvåstad ryckt ifrån till 8-4 och avgjort matchen. Även Ellen Svensson blev fyramålsskytt. Nu leder Tvåstad serien efter tre spelade matcher.

Matchfakta:Div 1 Västergötland dam Skövde-Tvåstad KIK 4-9 (2-3, 2-1, 0-5) Skott: 26-35. Målen, Tvåstad: Ximena Pettersson 4, Ellen Svensson, 4, Negjmije Beka. Publik: 136.